Er staan nieuwe workshops in de agenda voor het najaar. Neem snel een kijkje en schrijf je in! Klik hier.

Hoeveel pensioen bouw ik eigenlijk op?

24 feb 2020

older employee.jpg

Als je met pensioen gaat, wil je natuurlijk zeker weten dat je genoeg ruimte hebt om de dingen te doen die je leuk vindt. Maar hoe bouw je eigenlijk pensioen op?

Hoeveel pensioen heb ik?

Het is belangrijk dat je elk jaar even stilstaat bij jouw pensioen. Jouw pensioen is een deel van het geld waarvan je later moet leven. Daarom is het belangrijk dat je weet hoeveel geld je later kunt krijgen. Wij raden je aan om elk jaar een pensioencheck te doen. 

Je checkt jouw pensioen in 4 stappen

Een pensioencheck kost je hooguit 15 minuten. Je doet dat bijvoorbeeld als je jouw pensioenoverzicht krijgt. Of als er privé of op je werk iets verandert.

Stap 1: Log in op mijnpgbpensioen.nl
Je logt met jouw DigiD in op mijnpgbpensioen.nl. Dat is een beveiligde website. Je bent dus de enige die bij jouw gegevens kan.

Stap 2: Ga na hoeveel pensioen je krijgt
Je bekijkt welk bedrag je netto per maand kunt krijgen als je met pensioen gaat, inclusief de AOW. Je bekijkt ook hoeveel pensioen jouw partner van ons krijgt als je overlijdt. Heb je ergens anders ook pensioen staan? Dan tel je dit pensioen op bij het pensioen dat je bij ons hebt staan.

Stap 3: Zet jouw uitgaven op een rij
Je zet jouw vaste uitgaven op een rij. Ook denk je na over de wensen die je hebt als je met pensioen gaat. En je maakt een schatting van de kosten.

Stap 4: Vergelijk jouw inkomsten met jouw uitgaven
Je vergelijkt jouw verwachte uitgaven met jouw totale pensioen. Zijn jouw verwachte uitgaven hoger? Dan is het verstandig om iets extra’s te doen voor jouw pensioen. Bijvoorbeeld door extra pensioen op te bouwen.

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.