Terugblik op de HR Expertmeeting met als thema: “Hoe trekken we nieuw talent aan voor de reisbranche?”

Op donderdag 17 maart organiseerden we de eerste expertmeeting van dit kalenderjaar. Een divers gezelschap van ongeveer twintig HR-professionals namen met groot enthousiasme deel aan de meeting die dit keer ging over het aantrekken van nieuw talent in de reisbranche.

hrexpert12.jpg

Op donderdag 17 maart organiseerden we de eerste expertmeeting van dit kalenderjaar. Een divers gezelschap van ongeveer twintig HR-professionals namen met groot enthousiasme deel aan de meeting die dit keer ging over het aantrekken van nieuw talent in de reisbranche.

Tijdens de sessie werden de laatste ontwikkelingen bij Reiswerk gepresenteerd, waaronder de aankondiging van het arbeidsmarktonderzoek, de livegang van de nieuwe website en de gratis leermodules in Travel College voor medewerkers in de reisbranche. De Travel Challenge zal dit najaar, in aangepaste vorm, in Nederland plaatsvinden.

De focus van de expertmeeting lag op de arbeidsmarktcampagne die binnenkort van start gaat. Partner Brût Communicatie haalde bij de deelnemers belangrijke informatie op die zal dienen als input voor een optimale campagne. Duidelijk naar voren kwam het veelzijdige karakter van de reisbranche. Mark Boesten van TUI verwoord het treffend: “De reisbranche is meer dan alleen de reisagent”. Naast de meer voor de hand liggende functies, is er grote behoefte aan uiteenlopende functies op het vlak van IT, finance en marketing & communicatie. Dat maakt de branche voor een brede doelgroep interessant als werkgever. De uitdaging voor een geslaagde arbeidsmarktcampagne ligt er met name in om deze diversiteit in kaart te brengen en de campagne voor zowel de leisure als de zakelijke markt goed te laten aansluiten.

Na het interactieve gedeelte van de meeting en de zeer waardevolle bijdrage van de deelnemers, werd er doorgepraat en nader kennis gemaakt tijdens de aansluitende borrel. De ervaringen en ideeën die zijn opgehaald, krijgen in de volgende sessie opnieuw een podium. Tijdens de bijeenkomst in juni blikken we terug op de lancering van de arbeidsmarktcampagne. Reiswerk heeft als vertegenwoordiger van de reisbranche tot doel om deze campagne in samenspraak met reisbedrijven en medewerkers in het werkveld te ontwikkelen om zo van de campagne een zo groot mogelijk succes te maken. De focus van de volgende expertmeeting zal liggen op wat reisbedrijven kunnen doen om zelf meer talent aan te trekken.

Op de hoogte blijven van de arbeidsmarktcampagne of gratis deelnemen aan de volgende expertmeeting? Blijf op de hoogte en schrijf je in voor onze nieuwsbrief.  

cta.png

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.