Er staan nieuwe workshops in de agenda voor het najaar. Neem snel een kijkje en schrijf je in! Klik hier.

Ik ga met onbetaald verlof. Wat betekent dit voor mijn pensioen?

18 mei 2020

money 1604921 1920.jpg

Wil je gebruik maken van ouderschapsverlof, sabbatsverlof, studieverlof of levensloopverlof? Dan kun je onbetaald verlof opnemen. Je blijft dan gewoon in dienst bij je werkgever en je blijft deelnemer aan de pensioenregeling van Pensioenfonds PGB. Maar let goed op: tijdens het onbetaald verlof stopt de opbouw van je pensioen. We vertellen je er graag wat meer over. 

Neem jij verlof op?

Dan hoef je dit niet aan PGB door te geven. Maar neem je bijvoorbeeld ouderschapsverlof, geboorteverlof of onbetaald verlof op? Dan kan dat wel gevolgen hebben voor jouw pensioen.

Je gaat met ouderschapsverlof

Begon of begint jouw ouderschapsverlof vóór 1 april 2022? Dan bouw je evenveel pensioen op als voor jouw verlof. Dat komt omdat wij tot 31 december 2022 betalen voor jouw pensioenopbouw over de uren die je niet werkt. Jouw werkgever geeft jouw ouderschapsverlof aan ons door. Begint jouw ouderschapsverlof na 1 april 2022? Dan heb je geen recht meer op pensioenopbouw op onze kosten. Dat betekent dat je geen pensioen opbouwt over de uren waarvoor je gebruik maakt van ouderschapsverlof.

Je gaat met onbetaald verlof

Neem contact op met Pensioenfonds PGB om te checken hoe je pensioen kan blijven opbouwen over de uren dat je met verlof bent. Kijk voor meer informatie op de website van Pensioenfonds PGB.

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.