AI en ChatGPT toepassen in je werk? Schrijf je in voor de workshop en leer de basisprincipes! Meer informatie en inschrijven, klik hier.

Innovatie in de reisindustrie: kan de reisindustrie de aarde herontdekken?

09 nov 2018

Beste veranderaars,
 
In toenemende mate veranderen wij mensen de aarde en worden door de aarde veranderd. Tegelijkertijd zijn we vast komen te zitten in de gewoonte om met behulp van technologie het leven voor onszelf zo aangenaam mogelijk te maken. Dit was al ver voor onze geboorte vanzelfsprekend en heeft de aarde steeds verder van ons verwijderd. Deze kloof tussen mensen en de aarde vinden we ook in de reisindustrie terug. Maar hoe verklein je die afstand?

Kan de reisindustrie de aarde herontdekken? 

Harald Buijtendijk ontwikkelde met zijn collega’s een nieuwe aanpak waarmee wetenschappers en beleidsmakers binnen en buiten het toerisme dit vraagstuk beter kunnen begrijpen. Zij hebben deze aanpak getest op een innovatie in de Nederlandse reisbranche waar de relatie tussen de aarde, mensen en technologie bij uitstek onderwerp van discussie was: de ontwikkeling van CARMACAL, een carbon management calculator voor reisorganisaties. Met CARMACAL kunnen reisorganisaties de CO2 voetafdruk van vakantieproducten uitrekenen en carbonmanagement toepassen in hun bedrijfsvoering. CARMACAL zou dus de aarde haar stem terug kunnen geven in de menselijke bedrijvigheid van het toerisme. Of niet?
 
Je leest het in dit whitepaper, waarin Harald je eerst meeneemt op wintersport en, daar aangekomen,  meer vertelt over dit onderzoek.

Promotieonderzoek naar innovatieprocessen in de reisbranche 

Harald Buijtendijk is docent bij Breda University of Applied Sciences en startte in 2015 met zijn promotieonderzoek naar innovatieprocessen in de reisbranche. Reiswerk financiert in samenwerking met CELTH (Centre of Expertise Leisure, Tourism & Hospitality) wetenschappers, waaronder Harald, die fundamenteel en breed promotieonderzoek doen naar n van de thema’s van de Onderzoekagenda Reisbranche.

Meer weten?

Ben je benieuwd waarom Reiswerk dit onderzoek mede financiert? Of wil je weten wat Reiswerk nog meer doet op het gebied van onderzoek? Kijk dan in ons Kenniscentrum bij het onderzoek naar de toekomst.

 

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.