AI en ChatGPT toepassen in je werk? Schrijf je in voor de workshop en leer de basisprincipes! Meer informatie en inschrijven, klik hier.

Je betaalt hetzelfde voor je pensioen, maar bouwt minder op...Hoe zit dat?

22 mrt 2018

Reiswerk Pensioenen opbouwen pensioen.jpg

Begin januari ontving je van Reiswerk Pensioenen een brief met daarin nieuws over jouw pensioenregeling in 2018. Je las daarin dat de pensioenpremie dit jaar hetzelfde blijft, maar dat het opbouwpercentage iets lager is geworden. Hoe komt dat?

De reden voor deze aanpassing is simpel. De financile situatie van Reiswerk Pensioenen is niet goed genoeg. Hoe dit kan is wat ingewikkelder. Het bedrag dat jij en jouw werkgever maandelijks aan Reiswerk Pensioenen betalen (de premie) is te laag om jouw pensioen te betalen. Cao partijen gaan hierover en die konden op twee manieren ingrijpen. Ze konden de premie verhogen (je zou dan maandelijks meer betalen) f het opbouwpercentage (wat je pensioen jaarlijks meer waard wordt) verlagen. Zij hebben eerder besloten dat de premie niet verder zou worden verhoogd. Het bedrag dat jij en je werkgever maandelijks betalen verandert dus niet. De aanpassing in het opbouwpercentage was daarom noodzakelijk. Je bouwt vanaf 1 januari dit jaar niet langer 1,8% op over je pensioen, maar 1,6%.

Wat doet Reiswerk Pensioenen om de financile situatie te verbeteren?
Met de huidige pensioenregeling wordt de financile situatie niet (snel) beter. Daarom gaat er wat veranderen. Reiswerk Pensioenen wordt f ondergebracht bij een ander pensioenfonds, f er komt een volledig nieuwe regeling. De verandering gaat in op 1 januari 2019. Het heeft ook consequenties voor jouw ruimte voor later. Reiswerk Pensioenen houdt je hiervan op de hoogte.

Check je ruimte voor later!
Over twee weken lees je opnieuw over jouw ruimte voor later, en met name over hoe het fonds belegt. Wil je ondertussen checken hoeveel ruimte je hebt opgebouwd of hoeveel ruimte je uiteindelijk zult hebben? Kijk dan op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Meer uitleg over jouw pensioen, de opbouw ervan en het pensioenreglement je pensioen vind je op www.reiswerk-pensioenen.nl.

Heb jij je e-mailadres al doorgegeven bij Reiswerk Pensioenen?
Met een eigen digitale nieuwsbrief houdt Reiswerk Pensioenen je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rondom jouw pensioen. n meer! Zo staat gastblogger Mohsin te popelen om te vertellen over zijn avonturen. Ontvang je deze nieuwsbrief nog niet? Geef dan je e-mailadres door op www.reiswerk-pensioenen.nl/e-mailadres.

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.