AI en ChatGPT toepassen in je werk? Schrijf je in voor de workshop en leer de basisprincipes! Meer informatie en inschrijven, klik hier.

Lichte stijging aantal medewerkers in de reisbranche

18 jan 2022

ReisWerk logo RGB 72DPI 707x172.jpg

Zojuist zijn de cijfers van het arbeidsmarktonderzoek in de reisbranche van het derde kwartaal van 2021 bekend geworden. In tegenstelling tot de eerste twee kwartalen, is er eindelijk weer een stijging te zien van het aantal medewerkers in de reissector. 

Aan het eind van september 2021 waren er 9796 medewerkers werkzaam in de reisbranche. Dit is een stijging van 3% ten opzichte van eind juni toen er 9494 medewerkers in de branche actief waren. De stijging komt overeen met datgene wat Reiswerk in de branche heeft zien gebeuren. In het derde kwartaal werden er meer reizen geboekt, waardoor reisorganisaties ineens weer op zoek moesten naar nieuw personeel. Het aantal vacatures op onze website nam voor het eerst ook weer toe. 
Het aantal medewerkers met een tijdelijk contract nam in het derde kwartaal toe. Dat is op zich niet zo verwonderlijk, want bij het aannemen van nieuwe medewerkers worden vaak tijdelijke contracten afgesloten. 

Het meest recente arbeidsmarktonderzoek vind je hier. 

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.