Er staan nieuwe workshops in de agenda voor het najaar. Neem snel een kijkje en schrijf je in! Klik hier.

Loonsverhoging vóór de nieuwe cao

22 jan 2024

In juli van dit jaar loopt de huidige collectieve arbeidsovereenkomst (cao) af. Op dit moment is ook nog niet helder welke afspraken zullen gelden voor de aankomende cao, die ingaat op 1 juli 2024. Komen er collectieve loonsverhogingen? En zo ja, hoe hoog zullen deze zijn? Als je op dit moment salarisafspraken wilt maken met een medewerker, kan dat lastig zijn. Hier een aantal tips!

loonsverhoging

Stel je voor dat je overweegt het salaris van je medewerker te verhogen, maar je weet niet zeker of er een verhoging in de collectieve arbeidsovereenkomst (cao) zal plaatsvinden en hoe hoog die eventuele verhoging zal zijn. Wat kun je in zo'n situatie doen? Is het mogelijk om hierover afspraken te maken?

Ja, dat kan. Je kunt individuele afspraken maken over een salarisverhoging met je medewerker. Je spreekt dan af dat de verhoging inclusief de mogelijke collectieve verhoging vanuit de cao is. Mocht de nieuwe cao een verhoging hebben die meer is dan de met de medewerker afgesproken individuele verhoging, dan moet het verschil vanaf 1 juli aan de medewerker betaald worden.

Belangrijk is dat deze afspraken schriftelijk worden vastgelegd, met een expliciete vermelding dat de salarisverhoging inclusief een eventuele toekomstige cao-verhoging is. Daarnaast moet de medewerker het document ondertekenen ter bevestiging van akkoord.

Kom je er toch niet helemaal uit? Bekijk dan eens onze FAQ of stuur een e-mail naar info@reiswerk.nl.

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.