Nieuwe loontabellen voor de reisbranche per 1 januari 2024

06 dec 2023

Het wettelijk minimumuurloon gaat per 1 januari 2024 omhoog. De loontabellen in de lopende cao Reisbranche zijn daarom ook aangepast. De nieuwe tabellen gelden ter vervanging en de cao wordt verder niet opengebroken.

pexels pixabay 128878

De nieuwe wet over het wettelijk minimumuurloon zorgt ervoor dat het minimumloon voortaan per uur moet worden weergegeven, in plaats van een fulltime maandloon. De maandbedragen in de cao zijn hierop aangepast. Door het overstappen van een minimum maandloon naar een minimum uurloon in 2024, stijgt het inkomen van medewerkers met een minimumuurloon en een werkweek van meer dan 36 uur verhoudingsgewijs meer. Het nieuwe systeem moet voor meer gelijkheid zorgen, waarbij iedereen hetzelfde wettelijk minimum per uur verdient.

Voorbeeld: Anne werkt momenteel 39 uur per week en verdient het minimum maandloon. Dat minimum maandloon gaat er echter vanuit dat je maximaal 36 uur per week werkt. Vanaf 1 januari 2024 krijgt Anne daadwerkelijk betaald voor die 39 uur per week. Er wordt dan uitgegaan van een minimum uurloon en niet een maandloon.

Er is besloten om de cao niet open te breken, omdat het een wettelijke verhoging betreft. Chris Knaap van de ANVR zegt: "De huidige cao heeft nog een looptijd tot eind juni en de gesprekken over de nieuwe cao zijn al gaande. De nieuwe minimumloonsverhoging is wettelijk verplicht. Daarmee is er geen noodzaak om een nieuwe cao te ondertekenen."

De nieuwe loontabellen worden als addendum toegevoegd aan de huidige cao en gepubliceerd. Je kunt het geüpdatete cao-boekje hier downloaden.

Download nu
cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.