Er staan nieuwe workshops in de agenda voor het najaar. Neem snel een kijkje en schrijf je in! Klik hier.

Millennials managen? Zo doe je dat!

20 jan 2020

Millennials: hoe kunnen we nou het beste met ze omgaan? Ze krijgen namelijk nog weleens het stempel dat ze verwend en lui zijn, maar is dat nou echt altijd zo? Welnee! Het klopt wel dat ze anders in het leven staan dan hun ouders destijds. Die hadden vaak voornamelijk deze vier doelen voor ogen: werken, een huis kopen, trouwen en kinderen krijgen. Daar doen millennials het dus heel anders. Ze zijn opgegroeid met het gevoel dat ze speciaal zijn, en op zoek moeten gaan naar wat ze gelukkig maakt.

Burn-out voorkomen

Niks mis mee om je hart te volgen, maar sommigen kunnen erin doorslaan en anderen krijgen er een burn-out van. Millennials leggen zichzelf namelijk een enorme druk op om alles uit het leven te halen wat erin zit. Zo zijn de mogelijkheden op het gebied van studie en carrire ongelooflijk breed, dus zie daar maar eens de juiste keuze in te maken. En voorbeelden van jonge succesvolle ondernemers die in no-time een miljoenenbedrijf uit de grond stampen, doen er nog eens een schepje bovenop qua druk. Bij veel millennials staat op een dag dan ook de burn-out op de stoep. Managers kunnen hen een handje helpen om dit te voorkomen. Onder andere door duidelijk te maken wat het bedrijf van hen verwacht, en te vragen wat ze van zichzelf verwachten. Dat kan ze veel rust geven.

Geef ze de vrijheid

Millennials zijn voor n ding extra allergisch: micromanagement. Het geeft ze namelijk het gevoel dat je hen niet vertrouwt. En ook kunnen ze niet creatief zijn als je continu over hun schouder meekijkt. Beter om dit niet te doen dus. Wat ze wel op prijs stellen? Vrijheid! En ze willen het liefst zoveel mogelijk zelf de regie in handen hebben. Laat ze dus vooral los waar dat kan, zodat ze de dingen op hun eigen manier kunnen doen. Denk trouwens ook niet dat je ze met een grote zak geld kunt paaien. Ze vinden een leuke bedrijfscultuur namelijk veel belangrijker dan euro’s. Om nog maar niet te spreken over hun persoonlijke ontwikkeling, dat is voor hen een must. Bied je hen dit niet aan, dan vliegen ze zo naar een andere werkgever toe.

Tips om de millennial te managen

We hebben nog wat meer tips wat je allemaal kunt doen om de millennial tevreden te houden. Deze bijvoorbeeld:
 
1. Inspireer ze! Door zelf het goede voorbeeld te geven, maar bijvoorbeeld ook door innovaties te belichten in de reiswereld.
 
2. Geef snelle feedback, want daar leren ze direct van. Dus geen jaarlijkse evaluatie, maar direct (positieve dan wel opbouwende) feedback geven wanneer dit relevant is.
 
3. Millennials willen graag blijven leren. Geef ze hier dus ruimte en budget voor. E-learning is helemaal van nu, waarbij ze zelf kunnen bepalen waar en wanneer ze leren. Ken je Travel College al? Dit is een online leerplatform met diverse cursussen, webinars en microlearnings die bijdragen aan hun persoonlijke ontwikkeling. Gratis te volgen voor alle medewerkers in de reisbranche. Neem snel eens een kijkje op http://www.travelcollege.nl.
 
4. Het zal je niet verbazen dat reizen hun grote passie is. Probeer ze dus de vrijheid te geven om zoveel mogelijk van de wereld te zien. Zijn de vakantiedagen op? Wellicht kunnen ze die dan bijkopen of verlof nemen. Laat ze waar mogelijk ook aan studiereizen deelnemen, of jullie vestigingen in een andere stad of land bezoeken.
 
5. Flexibiliteit: een hele belangrijke. Want daar voelen de millennials ook een stukje vrijheid door. Wie weet kunnen ze een dag thuis werken, of een uurtje later beginnen waarbij ze ook langer doorwerken. Misschien willen ze wel een paar uur per maand op een andere afdeling werken, om te onderzoeken of ze dat werk ook leuk vinden. Bekijk met elkaar wat de mogelijkheden zijn.
 
6. Zorg dat het werk ook een stukje betekenis heeft. Misschien zijn jullie wel bezig met verduurzaming, en kunnen jullie hem of haar betrekken bij de brainstorm hierover.
 
Je hoeft natuurlijk niet al deze punten uit te voeren om de millennial zo gelukkig mogelijk te maken. Maar wellicht zit er iets tussen waar hij of zij al heel blij van wordt. Hoe dan ook: blijf de millennial inspireren en uitdagen!


  
Bronnen: mt.nlintermediair.nllinkedin.com
 

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.