NOW 2.0 en de inspanningsverplichting tot scholing: maak gebruik van Travel College!

15 jul 2020

Man Laptop 2.jpg

Vanaf maandag 6 juli tot en met maandag 31 augustus 2020 is het mogelijk om een aanvraag te doen voor de tweede tijdelijke noodmaatregel voor behoud van werkgelegenheid (NOW 2.0). Voor veel reisondernemingen is deze noodmaatregel van levensbelang. De NOW 2.0 heeft verschillende veranderingen ten opzichte van de eerste aanvraagperiode van de NOW. Een van die veranderingen is de inspanningsplicht voor werkgevers om hun werknemers te stimuleren om aan bij – of omscholing te doen. Travel College biedt hierin uitkomst voor de reissector!

Wat houdt deze inspanningsplicht in?
Vanwege de coronacrisis moet de economie zich aanpassen aan de nieuwe realiteit. Met de inspanningsverplichting voor bij- of omscholing kunnen werknemers zich voorbereiden op een andere manier van werken of ander werk. Een inspanningsverplichting betekent niets anders dan dat de werkgever zich zal inspannen om werknemers te stimuleren aan bij- of omscholing te doen. Hiervoor moet de werkgever een verklaring afleggen bij de NOW-aanvraag.

Travel College
‘Na verschillende vragen en onduidelijkheden over wat de inspanningsverplichting voor bij- en omscholing in de NOW 2.0 precies inhoudt hebben wij contact gezocht met het UWV om hier meer duidelijkheid over te krijgen. Hier hebben wij de bevestiging gekregen dat Travel College voldoet aan deze verplichting’ aldus Laura Mooi, Programmamanager Leren & Ontwikkelen.

Travel College is ht online leerplatform van de reisbranche waar elke medewerker in de reissector gratis gebruik van kan maken. Het aanbod in Travel College is continue in beweging. Zo zijn er vanwege de coronacrisis verschillende modules, skills assessments en leerlijnen toegevoegd die verder helpen in de zoektocht naar een nieuwe baan. Maar ook zijn er meer inhoudelijke modules toegevoegd, zoals online marketing. Die kunnen zomaar een eerste stap zijn tot omscholing naar een nieuwe baan binnen of buiten de reissector.

Ben jij een werkgever in de reisbranche en maak je gebruik van de NOW 2.0 regeling? Informeer jouw medewerkers dan aantoonbaar/schriftelijk over de mogelijkheden van Travel College. Op dit moment werken wij aan een opzet die hiervoor te gebruiken is. Houd onze website in de gaten voor meer informatie!
 

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.