De ombudsman van Pensioenfonds PGB helpt verder

16 jan 2024

Jouw pensioen is belangrijk maar ook best een ingewikkeld onderwerp. Je houdt je er vast niet dagelijks mee bezig maar wellicht heb je een lastige vraag of ingewikkelde kwestie over je pensioen. Dan kan je contact opnemen nemen met het Pensioenfonds PGB. Kom je er samen niet uit, dan is het goed om te weten dat je gebruik kan maken van de ombudsman van het Pensioenfonds.

pexels cottonbro studio 4101137

Ans Bouwmans is aangesteld als ombudsman om deelnemers van PGB verder te helpen met vragen. "Een ombudsman is iemand die kijkt naar wat er gebeurt in het contact met een instantie en daarover onafhankelijk een oordeel geeft. Je staat als ombudsman naast de burger, in mijn geval de pensioendeelnemer van PGB", aldus Ans.

Als het mis gaat

In elke organisatie gaat wel eens iets mis. Bij PGB is het gemakkelijk gemaakt om een klacht in te dienen en de klantenservice helpt je dan verder. Maar niet iedereen vindt dat prettig, of denkt dat dit zin heeft, zegt Ans. “Contact opnemen met de ombudsman kan dan helpen om toch weer in gesprek te gaan.”  

De ombudsman luistert, doet onderzoek en koppelt terug. Waarom voelt iemand zich niet gehoord of begrepen? Is er echt niets aan het probleem te doen? Wat ging er fout in de dialoog of dienstverlening? Ans: “Wat vertellen wij bij PGB en waarom? Heeft de deelnemer een punt en kan dat beter? Wat kunnen wij in het vervolg eventueel anders doen? Ik probeer mee te denken over oplossingen en geef adviezen over verbeteringen.” De ombudsman kan iemand ook helpen een verzoek voor te leggen aan het bestuur.

Bellen of mailen kan

Omdat de ombudsman een onafhankelijke functionaris is, is schriftelijk vastgelegd wat de ombudsman wel en niet doet. Dit reglement staat op de website van Pensioenfonds PGB. Daar is ook terug te vinden hoe je de ombudsman kunt bereiken. Telefonisch kan dat via 020 5418244. Of per e-mail: ombudsman@pensioenfondspgb.nl. Ans Bouwmans werkt op dinsdag, woensdag en donderdag.

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.