AI en ChatGPT toepassen in je werk? Schrijf je in voor de workshop en leer de basisprincipes! Meer informatie en inschrijven, klik hier.

Groot onderzoek vernieuwing Functiehuis

21 mrt 2024

De reisbranche heeft de afgelopen jaren veel ontwikkeling doorgemaakt maar het functiehuis in de cao reisbranche is al ruim 10 jaar oud. De veranderde werkwijze en alle ontwikkelingen in de sector hebben er misschien voor gezorgd dat sommige functies niet meer actueel zijn, of dat er functies ontbreken.

vraagteken hand

Vorig jaar is een eerste inventarisatie gedaan en dat heeft al wat inzichten gegeven. Maar om nog beter te kunnen beoordelen in hoeverre het functiehuis nog past in de huidige tijd, wordt een branchebreed onderzoek gestart. Hiermee onderzoeken we de toepasbaarheid van de functiegroepen en functies, zoals ze nu beschreven staan in de cao. We hebben alle hulp en input nodig van de reisorganisaties om een representatief onderzoek uit te kunnen voeren. Alle reisorganisaties aangesloten bij de cao worden binnenkort uitgenodigd om deel te nemen aan de enquête en ontvangen een mail.

Op basis van de uitkomsten wordt een analyse gemaakt en wordt bekeken welke aanpassingen nodig zijn om het functiehuis weer actueel en passend te maken voor de huidige reissector. Deze uitkomsten worden besproken in het overleg tussen cao-partijen en komen op onze website te staan.

Ben je directeur, eigenaar of HR-manager in de reisbranche? Vul de vragenlijst dan nu in. Het kost maar 10 minuutjes van je tijd!

Invullen
cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.