Er staan nieuwe workshops in de agenda voor het najaar. Neem snel een kijkje en schrijf je in! Klik hier.

Op zoek naar ICT Talent Hoe vergroot je je kans op succes

14 sep 2017

programming 2115930 640.jpg

Het aantal vacatures voor hoogopgeleide en ervaren ICT-medewerkers, zoals systeemanalisten en informaticaspecialisten, groeit jaarlijks met 20 procent. Er komen ook steeds meer nieuwe functies en beroepen bij door technologische ontwikkelingen, zoals 3D-printen en big data. Hoewel de laatste jaren meer studenten de opleidingen uitstromen, is de vraag naar ICT’ers nog altijd twee keer zo groot als het aanbod. Dus: hoe haal je ze naar jouw reisbedrijf?

Begin op tijd met werven!

Als je niet op tijd de juiste ICT-specialisten aan je team kunt toevoegen, staat de ontwikkeling van je bedrijf stil. Het is logisch dat elke organisatie hard op zoek is naar die specialisten. De concurrentie was het afgelopen jaar moordend, en zal in 2017 niet minder worden. Goede ICT’ers zijn goud waard, en net als bij het vinden van goud moet je precies weten waar en hoe je moet zoeken. Als ook jouw organisatie dringend behoefte heeft aan verse ICT-kracht, zul je de tijd moeten nemen om na te denken over de manier waarop je te werk gaat.

9 tips voor het werven van talentvolle ICT'ers

Veel bedrijven hebben de grootste moeite met het rekruteren van goede ICT-specialisten. Ze zijn er wel, maar je moet ze op de juiste manier benaderen. Met de volgende tips heb je sneller beet.
Voor jou als ondernemer is het de uitdaging om je in de werving en selectie te onderscheiden van andere werkgevers. Dat lukt beter als je weet wat ICT’ers motiveert en beweegt. Ook helpt het om de juiste recruitmentkanalen te kennen. Hoe kun je goede ICT’ers werven en binden? Dit artikel van ondernemenmetpersoneel.nl geeft 9 tips voor het werven van talentvolle ICTrs.

8 dingen die je beter niet kunt doen

ICT-specialisten recruiten is een vak op zich. Er zijn verschillende manieren waarop je hierbij de mist in kunt gaan. Nog voor je iemand bij je aan tafel hebt zitten, kun je je kansen vergooien. Of – nog erger – je neemt de verkeerde kandidaat aan. Dure grap! In dit artikel van Frankwatching noemen ze 8 dingen die je bij het werven van ICT’ers beter niet kunt doen.

Employer Branding

Employer branding gaat over het aantrekken van nieuwe medewerkers, maar ook het behouden van huidige medewerkers. Als werkgever moet je er voor zorgen dat (nieuwe) medewerkers graag bij jou willen werken. Maar hoe bereik je dat? Door als werkgever authentiek en onderscheidend te zijn. Je bouwt hiermee aan jouw werkgeversmerk, oftewel employer brand. Vertel aan de buitenwereld een eerlijk verhaal waarin je omschrijft waarom het zo bijzonder is om bij jou werkzaam te zijn. 
Lees er hier meer over!  

Wervingskanalen: meer dan genoeg opties

Bij het werven van ICT’ers heb je verschillende mogelijkheden. Je kunt je vacatures verspreiden via social media, je kunt kandidaten zoeken met behulp van LinkedIn, je kunt een samenwerking aangaan met een externe recruiter en je kunt je eigen netwerk inschakelen. Dit zijn nog maar een paar opties.

Zet je Tech Talent vacatures ook op de vacaturebank van Reiswerk.nl! Reiswerk heeft immers de grootste en meest actuele Vacaturebank van de reiswereld! Een selectie van de meest recente vacatures wordt door Reiswerk ook wekelijks gedeeld via social media en e-mail nieuwsbrieven. Kijk hier hoe je een vacature plaatst.
 

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.