PERSBERICHT: Reiswerk start met Travel College students

22 apr 2021

Deze maand lanceert Stichting Reiswerk, het arbeidsmarktfonds voor de reissector, Travel College students. Het leerplatform is er specifiek op gericht om het gat tussen onderwijs, student en de reisbranche verder te verkleinen zodat studenten met de juiste skills de arbeidsmarkt betreden. In de eerste weken wordt een pilot gedraaid met studenten van de travel, leisure & hospitality opleidingen van MBO Amersfoort en Zadkine. Vanaf mei zal een pilot draaien voor de toerisme studenten van het hbo waarna in juni het platform officieel beschikbaar zal worden voor alle onderwijsinstellingen.

Online learnings
Travel College students is een onderdeel van Travel College, het online leerplatform voor de reisbranche. Binnen Travel College maken medewerkers uit de reissector gratis gebruik van e-learnings, webinars, essentials en podcasts om zichzelf te blijven ontwikkelen. Zowel in hun persoonlijke ontwikkeling als vakinhoudelijke kennis; alles speelt in op de actuele behoeftes in de branche.  Vooral sinds de coronacrisis is het gebruik van Travel College sterk toegenomen. Het aantal gebruikers is daarbij gegroeid van 2.800 naar ruim 7.300 medewerkers uit de reissector. Door het succes van het platform kon een stap naar het onderwijs niet uitblijven.

Onderwijs
Sinds de coronacrisis kent de reisbranche een versnelde transformatie naar een nieuwe manier van werken, waardoor het profiel van de reismedewerker in een rap tempo verandert. Laura Mooi, Programmamanager Learning & Development bij Reiswerk: “Door de samenwerking van onderwijs en bedrijfsleven binnen Travel College students spelen we op een innovatieve manier in op de snelle veranderingen die de reisbranche nu doormaakt.”

Enthousiaste reacties
Ook mbo opleider Zadkine is blij met Travel College students. Fleur Miermans, opleidingsmanager Zadkine Travel & Leisure College: ‘’Binnen onze toeristische opleidingen zijn docenten enorm snel overgegaan op online lesgeven. Waar mijn docenten vaak nog wel op zoek naar waren, was kwalitatief materiaal dat niet alleen aansluit bij de ontwikkelingen die nu spelen in de branche, maar dat ook online goed toepasbaar is en aansluit bij onze studenten. Met het Travel College pakken we al deze aspecten; een fantastische ontwikkeling wat mij betreft!’’
Debby Klaassens, teamleider School voor Toerisme en Management van MBO Amersfoort voegt daar aan toe: “Onze studenten werken enthousiast mee aan deze pilot. Voor het nieuwe projectonderwijs, waar wij komend schooljaar mee starten, zijn wij op zoek gegaan naar digitale leermiddelen die we hierbij kunnen inzetten. Het online leermateriaal is gebruiksvriendelijk en sluit qua inhoud goed aan op de actuele ontwikkelingen in de branche. Wij verwachten dat we met deze mooie samenwerking onze studenten goed kunnen voorbereiden op het bedrijfsleven!”

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.