Praktische tips om minder te hoeven werken

12 mrt 2020

Wat is het in je leven dat je het allerliefste doet? Werken? Mooi, houd dan vooral die fulltime job vast. Maar voel je je soms gevangen door je baan, en wil je eigenlijk liever meer tijd voor jezelf? Bijvoorbeeld om te reizen, te wandelen of meer met je kinderen te zijn? Denk dan eens na of het misschien mogelijk is om minder te gaan werken. Ja, maar de rekeningen en hypotheek moeten ook gewoon worden betaald, denk je nu misschien. Hartstikke begrijpelijk, maar wie weet bestaat er tch een kans om alvast een klein beetje met vervroegd pensioen te gaan. Een dag per week bijvoorbeeld.
 

Wat kost jouw geluk?

Ga eens bij jezelf te rade: waar word je nou cht gelukkig van? En wat kost die levensstijl? Een voorbeeld:
  • Een huis met een tuin, iets buiten het centrum van de stad
  • Twee keer per maand uit eten
  • Drie weken per jaar op vakantie
  • Gezonde voeding
  • Een abonnement op Netflix
  • Mooie kleding
Wat moet je verdienen om dit te realiseren? En welk bedrag is verstandig om te sparen, voor onverwachte uitgaven? Stel dat je veel meer verdient dan dat totaalbedrag, bedenk dan voor jezelf of je gelukkiger wordt van werken, of juist een dagje minder zodat je kunt doen wat je leuk vindt. Want vergeet niet: je leeft n, dus probeer er ook n zoveel mogelijk voldoening uit te halen. Jelle Hermus van SoChicken verwoordt het mooi: “Onderzoek hoe jij kunt werken om je lifestyle te bekostigen, in plaats van een lifestyle te bouwen rondom een zo hoog mogelijk inkomen.” We geven je enkele tips om iets minder te kunnen gaan werken.

 

Waar kun je op besparen?

Hoe lager je vaste lasten, hoe minder je hoeft te verdienen. Dus heb je een duur sportschoolabonnement waar je hooguit eens in de twee maanden gebruik van maakt? Stopzetten! Check ook meteen of je na al die jaren nog de laagste reisverzekering en energieleverancier hebt. Over energie gesproken: maak er een uitdaging van om die rekening zo laag mogelijk te houden. En laten we de boodschappen niet vergeten: dezelfde merken zijn bij de Vomar echt vl goedkoper dan bij de Appie. Voor je het weet bespaar je bij elkaar flink wat euro’s per maand.
 

Hypotheek versneld aflossen

Heb je een flinke spaarrekening, maar geen dure plannen in het verschiet? Denk er dan eens over om een deel van je spaargeld in te zetten voor het extra aflossen van je hypotheek. Daarmee verlaag je meteen je maandelijkse hypotheeklasten.
 

Effectiever werken, meer tijd voor jezelf

Met het artikel Hoe word jij een tijdbaas? Met deze 12 tips! heb je misschien al heel wat uurtjes weten te besparen op de werkvloer. Want hoe effectiever en efficinter je werkt, hoe meer tijd er overblijft. En hoe mooi zou het zijn als je die tijd aan jezelf kunt besteden? Overleg met je baas of het misschien mogelijk is om iets minder uur per dag te werken, mits je al je werk af krijgt natuurlijk. 
 

Gratis timemanagement cursussen in Travel College

Heb je moeite om je dagelijkse activiteiten efficint en realistisch in te plannen? Op Travel College krijg je met de korte cursus Time Management praktische handvatten om efficint met je tijd om te gaan. Zo werk jij een stuk sneller, en houd je dus meer tijd over voor andere dingen! Neem snel een kijkje op www.travelcollege.nl, waar je nog veel meer online cursussen, webinars en micro-learnings vindt. Allemaal gratis te volgen voor alle medewerkers in de reisbranche.

Bron: sochicken.nl | porterenee.nl

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.