Regeling Vaste Lasten Nachtsluiting (VLN) ook voor reisbedrijven beschikbaar

shutterstock 1647865666 klein.jpeg

Door het kabinet is een 'vaste lasten financiering COVID-19 in verband met aanhoudende Coronamaatregelen waaronder nachtsluiting (VLN)' opgesteld. Alhoewel de naam anders doet vermoeden, is deze regeling ook beschikbaar voor reisbedrijven.

De brief aan de Tweede Kamer over de VLN-regeling van 24 september is een vervolg op de eerdere brief van het kabinet waarin werd aangegeven dat de steunverlening per 1 oktober zou stoppen.
In de brief van 24 september maakt het kabinet het toch mogelijk subsidie te verlenen op vaste lasten financiering. De eisen aan de nieuwe  VLN-regeling zijn wel een stuk stringenter dan de TVL .
Door het kabinet is scherp onderzocht om de regeling te beperken tot de nachthoreca, maar dat bleek technisch en juridisch zeer ingewikkeld.

Voor de VLN gelden de volgende criteria:
- Omzetdervingsdrempel 50% in combinatie met een oplopend vergoedingspercentage.
Om aanspraak te kunnen maken op de regeling, wordt een omzetdervingsdrempel van 50% als vereiste gesteld ten opzichte van de omzet in het vierde kwartaal 2019.
- Verkregen TVL-steun in het tweede en derde kwartaal van 2021.
Bedrijven komen alleen in aanmerking wanneer ze ook in het tweede en derde kwartaal 2021 steun toegekend hebben gekregen, in de vorm van een TVL-subsidie
- Maximaal subsidiebedrag
In de VLN wordt een maximaal subsidiebedrag gehanteerd van €250.000 per aanvraag.
- Verzwaarde controles en openbaarmaking subsidies
Generieke verzwaarde controles worden ingezet bij steunbedragen van boven €20.000. De VLN-subsidie verlening wordt openbaar gemaakt.

De regeling zelf zal op korte termijn worden gepubliceerd.

Bron: ANVR

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.