Reisadvies versoepeld per 15 juni

Banner Website Reisadvies Wk232020 2.jpg

Tijdens de persconferentie van gisteren, woensdag 3 juni 2020, is er bekend gemaakt dat er vanaf 15 juni weer naar 12 landen binnen de EU gereisd kan worden. Een eerste stap in de goede richting voor ons als reisbranche! Zoals bekend is het reisadvies nu voor alle landen oranje (vakantiereizen afgeraden). Vanaf 15 juni verandert dit voor een aantal landen naar geel (vakantiereizen mogelijk, let op risico’s).
 
Naar welke landen mag weer gereisd worden?
Dat geldt onder andere voor populaire vakantiebestemmingen als België, Bulgarije, Duitsland, Estland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Luxemburg, Portugal, Slovenië, Tsjechië, Caribisch deel van het Koninkrijk.

Naar verwachting krijgen in de komende weken meer landen een geel reisadvies, waaronder Frankrijk en Spanje, IJsland, Oostenrijk, Spanje (na 6 juli) en Zwitserland.
 
Wat betekent dit voor ons als reisbranche?
Dit is voor de reisbranche goed nieuws want dit betekent dat er weer gedeeltelijk reizen georganiseerd en geboekt mogen worden. Echter het reisadvies voor alle landen buiten de EU- en Schengengebied blijft voorlopig op oranje staan, dus voor veel medewerkers in de reisbranche blijft de situatie nog onveranderd.

Uiteraard hopen we bij Reiswerk dat Buitenlandse Zaken zo snel als mogelijk, ook de overige landen kan afschalen van oranje naar geel. Want dit kan voor veel reisondernemers en medewerkers ht verschil maken. Aangezien reizen voorlopig nog maar naar 12 landen is toegestaan, zitten helaas nog veel reisondernemingen in grote onzekerheid. De eerste stap is gezet, we zijn blij dat we weer kunnen opstarten en we hopen dat er op korte termijn nog veel landen toegevoegd worden.
 
Bron: rijksoverheid.nl | nederlandwereldwijd.nl | anvr.nl
 

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.