Reiswerk helpt werkzoekende reisprofessional aan een baan

30 jun 2020

Blok Reiswerk Tools 6 V9 3.jpg

Het verbaast waarschijnlijk niemand dat de reisbranche een van de zwaarst getroffen sectoren is als gevolg van de coronacrisis. De sector is als eerste op slot gegaan, gaat nu langzaamaan open voor Europa, maar zal als laatste volledig aan het werk kunnen. Reisondernemingen hebben het financieel dan ook enorm zwaar: maanden geen boekingen, vele annuleringen, maar wel medewerkers die non-stop bezig zijn met het uitgeven van reisvouchers en omboeken van klanten. Als -zoals tot op heden- sectorspecifieke maatregelen vanuit de overheid uitblijven, zijn reorganisaties en faillissementen onvermijdelijk en zullen vele reisprofessionals hun baan verliezen. Reiswerk, het arbeidsmarktfonds voor de reisbranche, staat dan klaar om medewerkers te helpen bij het vinden van een nieuwe baan.

Bij- en omscholen

“Het liefst willen wij de professionele kennis en ervaring die de bijna 23.000 medewerkers hebben behouden voor de sector”, aldus Esther Gathier, Manager Reiswerk. “Maar lukt dit niet, dan zoeken wij buiten de grenzen van de reisbranche om reismedewerkers, die hun baan dreigen te verliezen of al verloren zijn, te helpen”. Zo ontwikkelt Reiswerk ‘tools’ die medewerkers inzicht geven in hun vaardigheden, talenten en ambities. Vervolgens worden die gekoppeld aan vacatures bij bedrijven die staan te springen om personeel om te zien of er een juiste match gemaakt kan worden.

Travel College
Daarnaast zet Reiswerk ook in op bij- en omscholing via hun online leerplatform Travel College waar reisprofessionals gratis gebruik van kunnen maken. Als werkgever heb je, binnen de NOW 2.0-regel van overheidswege, ook de verplichting om te investeren in de bij- of omscholing van medewerkers. De vakbonden hebben Reiswerk verzocht om invulling te geven aan deze scholingsverplichting. Reiswerk heeft daarop direct het cursusaanbod op Travel College uitgebreid. Naast de reeds bestaande cursussen volgen nu ook e-learnings en webinars rondom personal branding, solliciteren en het belang van een goed netwerk, en worden inhoudelijke cursussen toegevoegd. Hiermee zorgt Reiswerk ervoor dat medewerkers die hun baan verliezen voorlopig kunnen blijven leren op Travel College om zo hun kansen op de arbeidsmarkt te vergroten.

Relevante tips en adviezen
Reismedewerkers vinden continue relevante tips en adviezen op de speciale ‘Snel weer aan het werk’-pagina. Sollicitatietips, praktische informatie over het verliezen van je baan, een menukaart met alle activiteiten die Reiswerk biedt en tal van andere tips & tricks vind je bij Reiswerk.
 

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.