Reiswerk lanceert Travel College: ht gratis online leerplatform voor medewerkers in de reiswereld

02 okt 2018

Vandaag lanceert Reiswerk het online leerplatform Travel College. Alle medewerkers uit de reisbranche kunnen op www.travelcollege.nl gratis deelnemen aan e-learning cursussen, webinars en micro learnings. De cursussen in Travel College zijn in de eerste fase voornamelijk gericht op soft skills, die essentieel zijn voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers. In de komende maanden wordt het aanbod nog breder, met bijvoorbeeld vakinhoudelijke trainingen op het gebied van marketing en e-commerce. Travel College is tot stand gekomen in samenwerking met SkillsTown, de grootste online opleider van Nederland.

“De reiswereld is continu in beweging en heeft te maken met veel veranderingen op technologisch gebied. Het belang van blijven leren is daardoor groter dan ooit. Met Travel College wordt het voor medewerkers gemakkelijker om zichzelf te blijven ontwikkelen. En daar plukt iedereen in de reiswereld de vruchten van.” zegt Frank Radstake, vicevoorzitter bestuur Reiswerk.

“Waarom de keuze voor een online leerplatform? Omdat je bij online leren zes keer zoveel onthoudt ten opzichte van klassikaal leren en in de helft van de tijd.” zegt Miranda Wiltenburg, projectmanager Arbeidszaken, Leren & Ontwikkelen bij Reiswerk. “Het voordeel van online leren is ook, dat een medewerker in overleg met de werkgever zelf bepaalt wanneer, waar en in welk tempo hij of zij leert. Zij kunnen hierdoor het beste moment en de best bijpassende tool kiezen. Iets dat een positieve impact heeft op zowel de leercultuur als het (bedrijfs)resultaat!”

Online leren: zes keer zoveel onthouden in de helft van de tijd
‘Online kunnen medewerkers plaats- en tijdonafhankelijk leren. Het biedt een hoop keuzevrijheid en flexibiliteit, waardoor leren en werken beter samen gaan dan ooit. Ook kost het minder tijd. Volgens onderzoek kost online leren zelfs tot 60% minder tijd dan het klassikaal leren van dezelfde content. Voldoende redenen om er mee aan de slag te gaan’, vertelt Frank Radstake.

Uit een onderzoek blijkt ook dat een medewerker bij online leren daarnaast tot wel 6x meer van de inhoud onthoudt dan bij klassikale trainingen. Dat komt omdat de medewerker bij online leren meer controle heeft over het leerproces en de training zo vaak kan overdoen als nodig is. Online leren is daardoor, zowel voor de medewerker als het bedrijf, een van de meest effectieve leervormen.

Het ontwikkelen van soft skills is belangrijker dan ooit
Uiteraard zijn zowel hard skills als soft skills belangrijk. Maar het zijn de soft skills die medewerkers helpen hun hard skills succesvol in te zetten. Soft skills zijn namelijk d sleutel tot het opbouwen van relaties en een netwerk, het verwerven van zichtbaarheid en het creren van meer doorgroeimogelijkheden.

Nu meer dan ooit. Automatisering en kunstmatige intelligentie leiden ertoe dat een groter deel van de banen afhankelijk wordt van soft skills. Want het menselijke, de empathie, het vermogen om leiderschap te tonen en mensen de juiste richting op te sturen, dt is wat een medewerker steeds meer onderscheidend gaat maken. Onderzoek onder HR-professionals onderstreept dit. Daaruit blijkt dat werkgevers eigenlijk meer om soft skills geven dan om hard skills. Jist in meer geautomatiseerde omgevingen.  Een belangrijke reden voor Travel College om de eerste focus op die soft skills te leggen.

Investeren in medewerkers leidt tot minder verzuim en meer betrokkenheid
Onderzoek wijst namelijk uit dat het opleiden en ontwikkelen van medewerkers zorgt voor meer motivatie, energie en plezier op de werkvloer. En waar veel organisaties al snel denken dat een opleiding de kans op vertrek vergroot, is de kans juist groter dat een medewerker hierdoor blijft. Ze krijgen namelijk de ruimte zich te ontwikkelen, en het versterkt ook nog eens de betrokkenheid en het teamgevoel. Voor millennials is doorlopende persoonlijke ontwikkeling zelfs de belangrijkste motivator om te blijven. Krijgen ze hier niet de ruimte voor, dan zullen ze eerder overstappen naar een andere organisatie.

Direct gratis aan de slag met Travel College
Medewerkers in de reisbranche kunnen zich gratis registreren via www.travelcollege.nl en direct starten met online leren. Ben je als reisbedrijf benieuwd naar de mogelijkheden van Travel College voor jouw medewerkers? Kijk dan op reiswerk.nl/travelcollege of neem contact op met Miranda Wiltenburg, projectmanager Leren & Ontwikkelen bij Reiswerk, via miranda@reiswerk.nl.
 

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.