Reizigers willen duurzame reiskeuzes maken

Duurzaamheid en verantwoord reizen is al tijden een hot item in de reisbranche. We willen niet alleen nu, maar ook in de toekomst kunnen genieten van prachtige locaties. Onze ecologische voetafdruk zo beperkt mogelijk houden is dan ook een belangrijke uitdaging. Maar, wat vinden de reizigers hier zelf van? 


60% houdt rekening met duurzaamheid tijdens boeken

Wat blijkt: niet alleen de reisbranche zelf, ook de reizigers zijn druk bezig met het aspect duurzaam. Uit onderzoek van NBTC-NIPE Research blijkt namelijk dat 60% van de Nederlanders bij het boeken van een vakantie rekening houdt met duurzaamheid. Echter betekent dit niet dat de bewustwoording van duurzaam reizen is vergroot. Deze cijfers zijn gelijk aan een eerder onderzoek en vertonen geen stijging over de laatste jaren.


 

Imago duurzaam reizen is aan het verbeteren

Steeds meer Nederlanders staan positief tegenover een duurzame vakantie. Ten opzichte van resultaten uit 2010 blijkt namelijk dat meer mensen openstaan voor duurzaam reizen. Het imago van duurzaam reizen is dan ook langzaam aan het verbeteren. Wel blijkt dat met name 65-plussers duurzame vakanties belangrijk vinden (65%), tegenover de jongere doelgroep tussen de 25 en 34 jaar (51%). NBTC-NIPO Research heeft dit onderzoek over duurzaam reizen uitgevoerd onder 2.870 Nederlanders van 18 jaar en ouder. 
 


Duurzaam reizen thema tijdens Travel Challenge

Op woensdag 22 mei jl. vertrokken 80 ambitieuze studenten naar het zonnige Side in Turkije om vijf dagen ondergedompeld te worden in de reisbranche. Natuurlijk mocht het onderwerp duurzaamheid hier niet ontbreken! Op 23 mei jl. kwam Diante Heddes van Better Places de studenten meer vertellen over duurzaam reizen. Benieuwd wat we hier besproken hebben? Lees het nieuwsartikel "Waar ligt de rondom Duurzaam Reizen" of bekijk het interview met Dianthe hieronder.

Bronnen: BetterPlaces, NBTC-NIPO Research
 

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.