AI en ChatGPT toepassen in je werk? Schrijf je in voor de workshop en leer de basisprincipes! Meer informatie en inschrijven, klik hier.

Tweede aanvraagperiode voor het STAP-budget start 2 mei

29 apr 2022

Ongeveer 36.000 werkenden en werkzoekenden vroegen in maart het nieuwe STAP-budget aan. Met dit budget van maximaal €1.000,- per kalenderjaar kan je een opleiding volgen uit het STAP-scholingsregister. Aanstaande maandag 2 mei om 10.00 uur start een nieuwe aanvraagperiode.

leio mclaren jegqpfkhewy unsplash(1)

STAP staat voor Stimulering Arbeidsmarkt Positie. Met deze subsidie wil de overheid werkenden en werkzoekenden meer de eigen regie laten nemen bij de ontwikkeling van hun loopbaan en doorstromen naar andere functies aantrekkelijker maken. De STAP-subsidie komt in de plaats van de scholingsaftrek. Via deze aftrek kon een belastingplichtige bepaalde scholingskosten op het inkomen in aftrek brengen.

Aanvraagperioden STAP-budget 2022

De rest van dit jaar zijn de aanvraagperioden voor het STAP-budget als volgt:

  • 2 mei t/m 30 juni
  • 1 juli t/m 31 augustus
  • 1 september t/m 31 oktober
  • 1 november t/m 31 december

 

Wil je weten of het STAP-budget voor jou interessant is en hoe je het precies kunt aanvragen? Kijk dan de Reiswerk webinar terug over dit onderwerp. In samenwerking met SkillsTown Connect ontwikkelden we rondom dit thema ook een uitgebreide praktische handleiding.

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.