‘’Iedereen doet maar wat’’

18 jan 2023

Afgelopen donderdag 12 januari vond de 2e live editie van het Travel Talent Event plaats op de Vakantiebeurs. Een geslaagd event waarmee we meer dan 120 hbo studenten inspireerden voor een baan in de reisbranche.

tte2023

In de zaal met prachtig uitzicht op de beursvloer maken de eerste vier Young Professionals zich klaar om de studenten te inspireren. Met een microfoontje en een oortje wachten Owen (Recruiter bij Corendon Hotels), Gido (General Manager bij Official Travel Company), Joost (Sales Manager bij Simi Reizen) en Rick (Teamleader Airside bij Eindhoven Airport) op het sein dat ze naar het podium mogen lopen. Ondertussen stroomt het publiek, lichtelijk mopperend over het slechte weer, binnen.

De studenten nemen plaats en de moderator loopt het podium op. Lobke en Wesley, moderators voor een dag, zijn van Breda University of Applied Sciences (BUas), en samen met Reiswerk en de Vakantiebeurs medeorganisator van dit event.

yptte2023

Er gaat wel eens wat fout

Terwijl er een groot applaus klinkt, worden de Young Professionals het podium opgevraagd. Ze nemen naast elkaar plaats en worden welkom geheten door Lobke. ‘’Wie ben je en waar sta je op dit moment in je carrière?’’ luidt de eerste vraag. Na een korte voorstelronde gaat Lobke over op de inhoudelijke vragen ‘hoe ben je gekomen waar je nu staat’, ‘wat deed je na het afstuderen’. De Young Professionals zijn stuk voor stuk enthousiast over hun eigen baan maar ook over hun weg er naar toe. Er gaat wel eens wat fout, de keuze voor een organisatie die toch niet zo goed matcht of het solliciteren voor een functie waar je eigenlijk weinig vanaf weet.

Fouten maken gebeurt iedereen maar van fouten leer je het meest, daar is iedereen het over eens.

Na ongeveer een half uur is het tijd voor vragen vanuit het publiek. Het publiek is wat terughoudend tot er een dobbelsteen met microfoon de zaal door vliegt. Vang je hem? Dan stel je een vraag. Een aantal studenten weten de dobbelsteen te ontwijken maar als hij gevangen wordt luidt er een goede vraag; ‘’Heb je na je hbo studie getwijfeld om verder te studeren of meteen te gaan werken?’’ De studenten blijken erg geïnteresseerd in de keuzes die de Young Professionals gemaakt hebben.

Veel geld verdienen

De eerste sessie wordt afgesloten met een aantal stellingen waaronder ‘kun je veel geld verdienen in de reisbranche’, het antwoord luidde duidelijk ‘Ja’. Niet alleen kun je dus veel geld verdienen in de reisbranche, ook blijken er veel doorgroeimogelijkheden te zijn. Een aantal Young Professionals gaven aan hun eigen functie in de loop der tijd vorm te hebben gegeven. ‘’Door goed aan te geven wat je leuk vindt en waar je minder energie van krijgt, kun je je eigen baan perfect maken’’.

Nóg een groot applaus voor de sprekers en de studenten mogen nu de Vakantiebeurs op. Lang niet iedereen staat op, veel studenten vonden het zo interessant dat ze blijven zitten voor de volgende sessie met vier andere Young Professionals. Een enkele student staat op en start een gesprek met één van de sprekers ‘is er bij jullie misschien nog een plek voor een afstudeerstage?’. De tips van de Young Professionals worden meteen ten harte genomen en het netwerken is begonnen.

Iedereen doet maar wat

De volgende sessies worden verzorgd door Florian (Sales Manager bij FTI), Joris (Marketeer bij ANWB), Ginger (Program Manager bij NBTC), Masja (Content Creator bij ANWB), Nynke (HR bij Better Places), Tim (Market Manager bij Expedia), Lois (Product Manager bij TUI), Emma (Master Intern Sustainability bij Better Places), Sebastiaan (Business Analyst bij KLM), Maurits (Manager Regionaal Informatie Centrum bij Eindhoven Airport) en Annelien (Team Lead Looking for Booking).

De sessies worden steeds voller en de studenten steeds enthousiaster. Tussen de sessies door wordt goed genetwerkt met de sprekers. Laat dit ook een tip zijn geweest die in alle sessies terug is gekomen. ‘Spreek met zoveel mogelijk mensen in de branche en toon interesse’, ‘zorg dat men weet wie je bent en wat je kunt’, ‘neem aan zoveel mogelijk evenementen deel’ en ‘netwerken is dé sleutel tot mogelijkheden na je studie’.

We sluiten de vierde, en laatste, sessie af met een zaal vol studenten. ‘Iedereen doet maar wat’ zegt Sebastiaan. Een mooie uitspraak, ga solliciteren en wees niet bang ‘iedereen doet maar wat, iedereen doet wat hij/zij denkt dat goed is’’.

20230112 125501

Bedankt:

  • Lobke en Wesley van BUas voor het modereren van de sessies en het co-organiseren van het event.
  • Carmen en Anouk, studenten van BUas, voor de stories op Instagram en de after video (coming soon).
  • Roos en Eline van de Jaarbeurs voor de co-organisaties.
  • Alle sprekers/Young Professionals, jullie hebben dit event een succes gemaakt!

Ben je benieuwd naar een impressie van het event? Bekijk dan de highlight op onze Instagram.

Geschreven door:

947152 114753655399290 1101870463 n
Melissa Bruins
Marketing & Communicatie Manager
cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.