Trends & ontwikkelingen die de wereld van leren op zijn kop gaan zetten!

14 jan 2019

De trends op het gebied van leren en ontwikkelen volgen elkaar in rap tempo op. Waar je vroeger bij het woord ‘leren’ al meteen dacht aan een klaslokaal en vaste lestijden, is dat nu wel anders. Je kunt leren waar en wanneer het jou uitkomt, allemaal dankzij de technologie van vandaag de dag. Die technologie heeft er ook voor gezorgd dat mensen anders zijn gaan werken, waardoor er ook werkgebonden community’s zijn ontstaan. Dit heeft ertoe geleid dat er meer focus is op samenwerking en het uitwisselen van kennis. Leren op de werkplek dus.
 
Die kennis wordt in steeds meer vormen aangeboden. Wat hier de trends in zijn, vertellen we je graag. 

1. Op de werkvloer

Een hele effectieve manier van leren, want de kennis die je opdoet kun je hier al snel toepassen aan de praktijk. Denk aan werkinstructies van je manager, die je leert wat je moet doen. Maar ook is er de werkplekontwikkeling, waarbij je je ontwikkelt vanuit je eigen ambities en wensen wat je wilt leren. En dan hebben we nog de werkplekstudie, die gericht is op bepaalde vraagstukken die je tegen bent gekomen, en hoe je die kunt oplossen. Ontwikkelingen die goed aansluiten bij je huidige werk. 


2. In de community

Bij een community denk je misschien aan social media, maar ook op leergebied pluk je hier de vruchten van. Het leidt namelijk tot interessante samenwerkingsverbanden. Zo bestaan er online leerplatformen waarbij je je interesses kunt aangeven, welke kennis je zelf al hebt en op welke manier je graag leert. Vervolgens kun je anderen met dezelfde behoefte aan kennis en leren zoeken, en gevonden worden. 


3. Gamifications

Wie houdt er niet van om spelenderwijze te leren? Dat maakt het namelijk extra leuk. Goed nieuws, want dit is steeds meer mogelijk. Misschien ken je serious gaming al: digitale spellen met daarin een leerdoel verwerkt. 


4. Visueel leren

YouTube en webinars zijn niet voor niets ontzettend populair. Je leert hier met beeld, wat voor veel mensen minder energie kost dan lezen van papier. En vaak blijft het ook nog eens veel beter hangen. Leren met beelden zal dan ook nog veel ontwikkelingen gaan doormaken op leergebied. 


5. Leren waar en wanneer het jou uitkomt

Als antwoord op deze trend heeft Reiswerk Travel College gelanceerd: een online leerplatform vol interessante cursussen, webinars en microlearnings. Gratis te volgen voor alle medewerkers in de reisbranche. Zo kun je leren wanneer en waar je maar wilt: thuis aan de keukentafel of op je werk achter je bureau. Neem snel een kijkje op www.travelcollege.nl voor de eindeloze mogelijkheden en ontwikkel jezelf vandaag nog!

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.