Vanaf wanneer ontvang ik AOW?

08 jan 2018

money 2696234 640.jpg

AOW is een basispensioen van de Rijksoverheid. Als je in Nederland hebt gewoond of gewerkt, ontvang je AOW vanaf jouw AOW-leeftijd tot aan je overlijden. Dit basispensioen van de Rijksoverheid ontvang je naast het pensioen dat je zelf hebt opgebouwd. Vrijwel alle medewerkers in de reisbranche bouwen pensioen op via Reiswerk Pensioenen.

AOW-leeftijd na 2022 niet meer omhoog
Over de AOW-leeftijd wordt op dit momenteel veel gezegd en geschreven, aangezien de AOW-leeftijd de laatste jaren steeds verder omhoog gaat. Al sinds 2013 gaat de AOW-leeftijd stapsgewijs omhoog. Na 2022 gaat de AOW-leeftijd echter niet meer omhoog. De AOW-leeftijd blijft in 2023 gelijk aan die in 2022: 67 jaar en 3 maanden. Dit komt doordat de levensverwachting minder snel stijgt dan verwacht.

Waarom vertellen we je dit nu al?
Het besluit over de AOW-leeftijd in een bepaald jaar moet altijd vijf jaar van tevoren genomen worden. Op die manier weet je financieel gezien waar je aan toe bent en kun je eventueel nog aanvullende maatregelen nemen. Denk bijvoorbeeld aan extra sparen voor meer aanvullend pensioen of een verzekering afsluiten. Op de website van de Sociale Verzekeringsbank kun je laten berekenen wat op dit moment jouw AOW-leeftijd is. Bezoek www.svb.nl voor meer informatie.

Wil je direct de hoogte van jouw opbouwde pensioen kunnen berekenen? Ga dan naar www.mijnpensioenoverzicht.nl/pensioenregister.

Heb je verder nog vragen? Mail dan naar Miranda Wiltenburg, projectmanager Arbeidszaken bij Reiswerk.

* Bron nieuwsartikel: HR Rendement – december 2017

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.