Versla die januari-dip en blue monday blues met deze 7 tips!

De feestdagen zijn voorbij, buiten is het grauw en de lente is in de verste verte nog niet te bekennen. En oja, die goede voornemens die je zo enthousiast had bedacht, daar heb je eigenlijk helemaal geen zin in. Voel je de januari-dip al aankomen? Zo versla je hem:

1. Stel je goede voornemen iets uit  

Laten we meteen beginnen met je goede voornemens, zoals gezond eten bijvoorbeeld. Supergoed, maar besef je wel dat je misschien net een maand achter de rug hebt met veel pepernoten, marsepein, chocoladehulstblaadjes, kerstbrood en ander lekkers. Is het dan wel zo eerlijk om jezelf meteen op een streng regime te zetten? Daar word je vast ook niet blij van tijdens deze donkere maand. Dus waarom stel je het niet twee maanden uit? Salades en lichte voeding smaken nu eenmaal beter met een zonnetje erbij. Onthoud: goede voornemens houd je veel langer vol als je hier op de juiste tijd mee start.

2. Mensen waar je energie van krijgt

Je kent het misschien wel: wanneer je met de ene vriend(in) afspreekt, dan ben je daarna misschien wat moe en leeg. Terwijl je van een andere juist enorm veel energie krjgt. Je voelt hem al aankomen: spreek in januari vooral af met dit soort mensen voor een extra shot energie. 

3. Smile!

Volgens lachcoach Maarten Vos is je sombere gevoel zo verdwenen wanneer je even goed lacht: "Een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Als je gaat lachen, komt je buik in beweging. En dan maak je endorfine aan. Endorfine is een stof waardoor je je beter gaat voelen." Hoe je dat doet als je je somber voelt? Zo: "Trek je mondhoek omhoog, laat je tanden ook een beetje zien, laat je ogen meelachen en maak een lachgeluid." Simpel, toch? 

4. In de benen

Misschien is dit een van je goede voornemens: meer bewegen. Komt mooi uit, want daarmee maak je het stofje endorfine aan. En daar hoef je je echt niet voor in het zweet te werken in de sportschool. Dus leen de hond van je buurman en maak een stevige wandeling door het bos. Of spring op de fiets naar een leuke koffietent aan de andere kant van de stad. Je zult je daar echt een stuk beter door voelen. 

5. Wakker worden met een daglichtwekker

Je kent het wel: je wekker gaat af en buiten is het nog pikkedonker. Word je ook niet echt gelukkig van. Wie weet is een Wake-up light wel een uitkomst. Deze verlicht ’s morgens langzaam de kamer, waardoor je op een natuurlijke manier wakker wordt. Daardoor maakt je lichaam serotonine aan, wat zorgt voor een gelukkiger gevoel.

6. Boek een reis

Deze tip helpt vast sowieso, want je werkt niet voor niks in de reiswereld: boek je volgende vakantie! Laat je inspireren door avontuurlijke of juist relaxte bestemmingen, zoek leuke hotelletjes op en boeken maar. De voorpret zal je zeker weten een hoop energie geven. 

7. Maak tijd voor jezelf

Ga iets doen wat je zelf echt leuk vindt. Gewoon lekker binnen als je het gure weer niet in wilt gaan. Pak dat boek dat je al heel lang wilt lezen, zet een goede Netflix serie aan of ga lekker lang in bad liggen. Doe waar jij gelukkig van wordt! 


 
Bronnen: telegraaf.nlnhnieuws.nllibelle.nlmetronieuws.nl

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.