Werk je in de reisbranche? Vul dan het imago-onderzoek in! Meer informatie.

Verslag: HR expertmeeting Employee Journey

12 okt 2021

Donderdag 7 oktober hebben we voor het eerst in 1,5 jaar weer een fysieke HR-expertmeeting georganiseerd bij Down Under in Nieuwegein. Het thema dat tijdens de meeting centraal stond was ‘Employee Journey’.
Lisa de Schepper (Head of People & Change bij Sunweb Group) en Coen Bertens (oud-directeur van de Efteling) hebben hun ervaringen op het gebied van de Employee Journey gedeeld en concrete voorbeelden gegeven uit de praktijk.

Lisa heeft ons gedeeltelijk meegenomen in de People strategie van de Sunweb Group, met de focus op de ontwikkelingen die ze binnen de Sunweb Group hebben doorgevoerd als Employee Experience Driven Organization. Onder andere door het ontwikkelen van een Employee manual met een interactieve Onboarding Guide waardoor medewerkers goed genformeerd starten.Coen Bertens is 23 jaar werkzaam geweest bij de Efteling en heeft ons in zijn inspiratiesessie meegenomen in het verleden, heden en de toekomst van de Efteling. Hij heeft verteld dat het ontdekken van de kernwaarden en de bepaling van de missie en visie belangrijke stappen zijn geweest bij de Efteling om te komen tot het realiseren van organisatiedoelen. Waarbij het cruciaal is geweest om in een vroeg stadium de medewerkers hierin te betrekken en deelgenoot te maken.

Coen heeft waardevolle tips en voorbeelden gegeven over deze realisatie en hoe je dit kan oppakken binnen de eigen reisorganisatie en hoe je concreet de doorvertaling maakt van de organisatievisie richting je medewerkers. Dit door onder andere Team en Persoonlijke Kompassen te maken die hierbij ondersteunend zijn. Ook  heeft hij op een heldere manier de koppeling gemaakt tussen de Employee Journey en wat het effect hiervan is op de Customer Journey.

“ Ben eerlijk over het bedrijf dat je bent”

Daarnaast heeft Coen stilgestaan bij het Werving & Selectie proces waarbij tips zijn gegeven over het verschil in persona’s (generaties medewerkers) en het belang van data management om inzicht en informatie te verkrijgen. Tevens is het eerlijk zijn in je communicatie richting potentile kandidaten belangrijk om zodoende verwachtingen goed te kunnen monitoren.

“Verliefd op een merk, niet op je werk”

Coen heeft zijn presentatie afgesloten met twee mooie voorbeelden van hoe medewerkers binnen de organisatie het verschil kunnen maken.In het interactieve gedeelte van de meeting hebben de deelnemers in kleine groepjes besproken wat ze als beste advies hebben ervaren en welke informatie ze meenemen en gaan toepassen in de eigen organisatie. Ook het delen van best-practices onderling en uitwisselen van huidige uitdagingen op HR gebied werd als waardevol ervaren.

Na het interactieve gedeelte heeft Esther Gathier – manager van Reiswerk – een toelichting gegeven op de speerpunten van Reiswerk voor de komende periode. Ook is er stil gestaan bij de actuele ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in de reisbranche.

De meeting is afgesloten met een borrel waar volop is genetwerkt en ervaringen zijn uitgewisseld. Het was een inspirerende en informatieve bijeenkomst en vooral ook erg leuk om elkaar weer in levende lijve te ontmoeten!

De volgende HR meeting staat gepland op 17 maart 2022.

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.