Verplicht Visie op re-integratie vastleggen zieke medewerker

30 mei 2023

Om de re-integratie zo goed mogelijk te laten verlopen, is het gesprek tussen werkgever en medewerker zeer belangrijk.

werknemerbegeleiden

Om de re-integratie zo soepel mogelijk te laten verlopen heeft het Ministerie van SZW besloten dat je als werkgever samen met je zieke medewerker een gezamenlijke Visie op re-integratie moet gaan vastleggen. Deze toevoeging gaat in per 1 juli 2023.

In het Plan van aanpak, het bijstellen daarvan en bij de eerstejaarsevaluatie wordt dit een verplicht onderdeel. Deze wijziging is een uitwerking van het Regeerakkoord om de loondoorbetalingsverplichting bij ziekte eenvoudiger, transparanter en goedkoper te maken.

Wat wijzigt per 1 juli 2023?

In de Regeling procesgang eerste en tweede ziektejaar wordt bij Artikel 4 toegevoegd dat je als werkgever en medewerker vanaf 1 juli 2023 een gezamenlijke Visie op het re-integratietraject in het Plan van Aanpak moet opnemen. De verwachting is dat dit tot meer betrokkenheid bij de re-integratie gaat leiden. Door de verplichte vastlegging blijf je in gesprek met je medewerker waardoor de kans op een succesvolle re-integratie wordt vergroot.

De maatregel geldt vanaf 1 juli 2023 en heeft geen terugwerkende kracht. Bestaande re-integratietrajecten hoeven dus niet aangepast te worden.

Bron: Rijksoverheid / personeelsnet.nl

Meer informatie

Check voor aanvullende informatie over verzuim ook onze website.

Reiswerk - ziekte en verzuim
cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.