Voorpret voor de reizigers n de reissector

09 mrt 2021

Voorzichtig werd er gisteravond tijdens de persconferentie voor het eerst gesproken over reizen in de zomer. Concreet werd het nog niet. Dat gebeurt, als alles goed gaat, op de volgende persconferentie, maar toch biedt het hoop voor de zwaar getroffen reissector.

Mensen willen op reis, dat toont het GfK-onderzoek van reissector ANVR van afgelopen week.  Maar liefst 84% van de Nederlanders toe is aan vakantie waarvan meer dan de helft een bestemming ergens in Europa op het oog heeft. Het onderzoek biedt ook perspectief voor de zwaar getroffen reissector, waar de afgelopen maanden vaak gedwongen afscheid is genomen van personeel. Binnenkort publiceert Reiswerk de resultaten van het grootste arbeidsmarktonderzoek van de reissector tot nu toe. In het onderzoeksverslag wordt ingegaan op de huidige stand van zaken van de arbeidsmarkt in de branche. Uit het onderzoek zal blijken hoe zwaar de sector daadwerkelijk is getroffen door de coronacrisis.

“Natuurlijk kunnen we er alleen maar begrip voor hebben dat de overheid het afraden van reizen verlengt tot half april. Dat zou nu ook nog niet verstandig zijn. Maar dat betekent wel dat we nog steeds een gesloten sector zijn, zeker de specialisten op verre reizen, en hooguit maximaal 40-50% van de omzet kunnen draaien ten opzichte van een normaal jaar. We zijn blij dat vakantiegangers wl kunnen boeken, dus ook alvast zich weer kunnen verheugen op een vakantie komende zomer, al wordt pas meer bekend over de mei- en zomervakantie op een volgende persconferentie”, aldus Frank Oostdam, voorzitter ANVR. “Continuering van het steunpakket voor na 1 juli is dan ook onontbeerlijk”, voegt Oostdam toe. “Wij ondersteunen de woorden van Hugo de Jonge van harte: Als alles gaat zoals gepland, wordt het een mooie zomer."
 

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.