AI en ChatGPT toepassen in je werk? Schrijf je in voor de workshop en leer de basisprincipes! Meer informatie en inschrijven, klik hier.

Wanneer komt mijn partner in aanmerking voor partnerpensioen?

20 jan 2020

old couple 2313286 1920.jpg

Het is niet vanzelfsprekend dat je partner een partnerpensioen van Pensioenfonds PGB ontvangt als jij komt te overlijden. Alleen als jullie getrouwd zijn, een samenlevingsovereenkomst hebben of geregistreerd partners zijn, komt je partner in aanmerking voor een partnerpensioen. We vertellen je er graag wat meer over.

Ik ben getrouwd of heb een geregistreerd partnerschap

Ben je met je partner getrouwd of heb je een geregistreerd partnerschap afgesloten? Dan heeft je partner automatisch recht op partnerpensioen als jij komt te overlijden. De gegevens van je partner moeten wel bekend zijn bij het pensioenfonds.
 
Als je in Nederland woont dan geeft de gemeente waar je woont de gegevens van je partner door aan PGB. Je hoeft je partner in dat geval dus niet aan te melden bij het pensioenfonds. Woon je in het buitenland? Meld je partner dan zelf bij aan. Stuur daarbij een kopie van jullie trouwakte of geregistreerd partnerschap mee.

Ik woon samen

Als je samenwoont, kan je partner ook recht hebben op partnerpensioen. Je moet hiervoor wel aan bepaalde voorwaarden voldoen. Namelijk:
• Je woont minimaal vijf jaar samen, of;
• Je woont minstens zes maanden samen n je hebt een samenlevingsovereenkomst die je hebt afgesloten bij een notaris;
• Jij en je partner wonen op hetzelfde adres;
• Je partner is niet je kind, vader, moeder, oma of opa.
 
Voldoe je aan bovenstaande voorwaarden? Dan kun je jouw partner bij Pensioenfonds PGB aanmelden via de website. Stuur dan ook meteen een kopie van jullie notarile samenlevingsovereenkomst mee. Als alles in orde is, krijg je van PGB een bevestiging van het feit dat je partner is aangemeld.

Ik wil meer weten over partnerpensioen

Ben je benieuwd wat het partnerpensioen precies inhoudt? Ga dan naar Pensioenfonds PGB deelnemers en log in voor je persoonlijk overzicht. Ook kun je de hoogte van het partnerpensioen op je jaarlijkse pensioenoverzicht terugvinden.

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.