Warme zomer? Dit kun je niet dragen op de werkvloer

01 jun 2023

Vraag je je af wat je aantrekt naar kantoor in de zomer? Denk je elke ochtend weer ‘wat-trek-ik-nu-weer-aan’? Oh dat nieuwe pak! Achteraf toch niet zo’n goed idee. Die korte broek spreekt je meer aan. Maar bepaalde kleding kunnen we nu eenmaal niet dragen op de werkvloer. 

nietnaarkantoor

Een kantoor blijft ook tijdens de zomer gewoon een kantoor en niet, omdat het toevallig warm is, een strandtent – hoewel dat hartstikke leuk zou zijn. Natuurlijk hangt het wel van je functie en het bedrijf waar je werkt af wat wel en niet door de beugel kan. Hier de belangrijkste 3 dingen waar je op moet letten bij warm weer op je werk.

#1 Korte broek

Oke, misschien een open deur, maar uit onderzoek van stijlblog Dresscode bleek dat met name de korte broek in de categorie "no way" valt. In dit onderzoek werd aan 800 mensen gevraagd wat ze niet vonden kunnen als kantooruniform. De ondervraagden vonden de korte broek dé grootste ergernis. Kies dan liever voor een luchtige linnenbroek, een midirok of jurk.

#2 Slippers

Het is met de warmte vaak fijn om iets luchtigs aan te trekken, zo ook qua schoenen. Maar teenslippers zijn alleen geoorloofd op het strand of in je tuin. En vooruit: op weg naar het strand of op een terrasje. Vergeet niet: je kleedt je niet alleen voor jezelf. Tijdens je werkuren ben je tevens een wandelend visitekaartje voor je bedrijf. 

#3 Niet te kort

Vrouwen hebben het toch iets makkelijker dan mannen. Waar mannen er niet aan ontkomen om een lange broek aan te trekken, hebben vrouwen de mogelijkheid om een gepaste jurk of rok uit de kast te trekken. Let hierbij even op de lengte: te kort komt niet altijd even zakelijk over. Ook al komen sommige mensen heel goed weg in een strakker dan strak zittend kort broekje, kies voor je werk liever voor iets langers.

#4 Niet te bloot

Strapless tops en spagettibandjes zijn ook een no-go. Datzelfde geldt ook voor een crop top (naveltruitje). Die zijn voor in je vrije tijd. In alle andere gevallen is het toch vooral erg onflatterend en zeker niet zakelijk!

Pas op voor een verkeerde uitstraling

Want, waarom kunnen deze items niet? Dat ligt voornamelijk aan de uitstraling. Acht uur lang op kantoor naar een teveel aan blote benen of ander weinig verhullende kleding staren, daar worden je collega's niet altijd blij van. Het komt onprofessioneel over en kan een verkeerde uitstraling geven.

 

Vrijheid blijheid?

Er zijn steeds meer werkplekken waar je mag dragen wat je zelf wilt. Voordat je hier in je casual look aankomt, check even bij je manager hoe breed deze vrijheid blijheid dresscode is. Onthoudt de vuistregel: minder is meer. Hoe minder bloot je laat zien, des te professioneler je uitstraling zal zijn. En daarnaast goed om te weten: uit het onderzoek van Dresscode blijkt dat sneakers algemeen geaccepteerd zijn en al snel mogen naar kantoor. Dat is dan weer een meevaller.

Bronnen: DresscodeLinda.nlElleHarper’s Bazaar

Benieuwd naar wat je nu juist wel kunt dragen naar kantoor? Lees het artikel!

Lees meer
cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.