Wat kun je aandoen naar je werk bij warm weer?

We vertelden je een paar weken geleden al wat je beter niet naar je werk kunt dragen bij warm weer in het artikel "Warme zomer? Draag dit niet naar je werk". Maar wat kun je nu wel het beste dragen naar kantoor tijdens de tropische temperaturen deze zomer? 

Het is een hele uitdaging om je kantoor fhig te kleden bij hoge temperaturen. Sterker nog de balans vinden tussen “je niet dood zweten op weg naar je werk” en je niet doodvrezen achter je bureau” en ondertussen je HR tevreden houden, is een beste breinbreker. We geven je daarom graag 5 tips!

#1 Draag wijde kleding en vermijd te veel laagjes

Met wijde, luchtige kleding - zoals een broek met wijde pijpen en een volants blouse - blijf je koel doordat de lucht kan circuleren. Datzelfde geldt voor een jurk of wijde rok.

Te veel lagen worden in principe afgeraden, maar het dragen van een katoenen hemd(je) kan wel helpen bij het afvoeren van zweet en je shirt beschermen tegen vlekken door transpiratie, wat het dragen van twee lagen in de zomer weer meer dan goedmaakt.

Gelukkig kun je tegenwoordig in de zomer je panty's en kousen thuis laten, tenzij je werkt voor een conservatief kantoor dat hier specifiek om vraagt. Blote benen met een niet al te korte, bij voorkeur knielange, rok kunnen prima! Bedenk daarbij wellicht wel even of je benen daar al klaar voor zijn of dat ze wellicht nog wat “onderhoud” nodig hebben voor ze zomer klaar zijn.

#2 Draag lichte kleuren

De kleur van je kleding is niet onbelangrijk wanneer het warm is. Wit en andere lichte kleuren kunnen je helpen om koel te blijven in de zomer. Stel dus een zomer garderobe samen in lichtere neutrale kleuren zoals wit, bruin, taupe of lichtgrijs - ze zullen je helpen om er zomers maar toch verfijnd uit te zien. Of, als je dat liever hebt, probeer de klassieke combinatie van wit en marine blauw.

En een witte blouse is altijd goed. Er is een reden waarom dit een klassiek kledingstuk is - iedereen ziet er zonder uitzondering goed uit in een wit shirt. 

Het dragen van zwarte of andere donkere kleuren kan weer wel helpen om zweten te verbergen, hoewel het dragen van een onderhemd daarvoor de beste oplossing is.

#3 Let op het type materiaal dat je draagt

Een succesvolle zomergarderobe is er een die textielbewust is. Professionele kleding wordt over het algemeen gemaakt van zware stoffen en die zijn toch vaak een stuk warmer. En ook al is die ene suede kokerrok misschien je favoriete item voor je werk, deze is vaak wel minder geschikt bij hoge temperaturen. 

Kies tijdens warme dagen waar mogelijk voor lichte natuurlijke materialen: linnen, katoen, zijde en mousseline zijn allemaal ademende opties die zorgen voor een zweetvrije dag aan je bureau. Ze voelen koeler aan dan andere zoals denim. Vermijd synthetische stoffen als polyester… die ademen slecht en zorgen er juist voor dat je warmte vasthoudt en gaat zweten.

En moet je echt een pak aan naar je werk? Kies dan voor een wollen "zomerse" variant of indien mogelijk voor een kaki katoenen pak.

#4 Korte mouwen mag (meestal)

Hoewel een korte broek of rok een no go zijn, zijn korte mouwen dat niet altijd! Wanneer op jouw werk een smart casual of meer casual look geaccepteerd is dan is het voor zowel mannen als vrouwen toegestaan om in de zomer korte mouwen te dragen.

In sommige gevallen is het voor vrouwen zelfs ok om mouwloos te gaan. We hebben dan niet over spaghettibandjes of strapless top, tenzij je altijd je schouders bedekt met een trui of blazer, maar een eenvoudige, mouwloze blouse of jurk kan soms prima. 

Om het vervolgens op kantoor niet te koud te hebben, wanneer daar de airco staat te loeien, kun je altijd een trui of jasje meenemen. 

 

#5 Bij twijfel… vraag het even na op je werk

Elk bedrijf heeft zijn eigen beleid ten aanzien van kledingvoorschriften en kleding. Bij sommigen moet je een uniform aan, bij anderen is casual volledig geaccepteerd en staan ze zelfs T-shirts en slippers toe. Daarom, als je je ooit afvraagt of een kledingstuk acceptabel is of niet, inclusief de hierboven genoemde, vraag het dan gewoon ... en bij voorkeur voordat je het naar je werk draagt.

Bronnen: Elle, Cosmopolitan, Glamour, Independent

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.