Week van de werkstress Mentaal Sterk

15 nov 2021

wvdws22.jpg

Vandaag begint de Week van de werkstress. Het thema dit jaar is Mentaal Sterk. Door de coronacrisis is er meer dan ooit een beroep gedaan op je mentale veerkracht. Jouw vermogen om met stress en tegenslag om te gaan, is een belangrijke factor bij werkstress. Met de constante onzekerheden die er dit moment spelen, ervaar je wellicht meer stress dan voorgaande jaren. Goed om deze week stil te staan bij hoe het met jouw werkstress gaat en wat je eraan kan doen.

Balans werk en priv
Na een periode van alleen maar thuiswerken mogen we weer gedeeltelijk terug naar kantoor. De verwachting is dat dit veelal in een hybride vorm zal blijven. Dit geeft voordelen maar er zijn ook wat nadelen. Bij thuiswerken kan de balans tussen werk en priv een extra uitdaging zijn. De valkuil is dat je lastiger je werk kan loslaten en (te) lang blijft doorwerken.

Als je daarin geen goede balans kan vinden, dan kan dit stress veroorzaken. Negatieve gedachten en overtuigingen kunnen een belemmerende werking hebben op hoe je je voelt, je energie en je leven. Om je te helpen een betere balans te vinden, staat er op Travel College een webinar “Balans tussen werk & thuis”. Hier leer je hoe je afstand kan nemen van de negatieve gedachten en worden praktische handvaten gegeven voor meer balans.

Omgaan met stress
Wanneer je stress ervaart zijn er verschillende manieren om hier mee om te gaan. Meer bewegen en gezonde voeding helpen. Bij voldoende beweging rem je de aanmaak van het stresshormoon cortisol af, en maak je het gelukshormoon endorfine aan. Maar ook voldoende rust en slaap zijn belangrijk. Lukt het niet om in slaap te komen, vermijd dan schermen met blauw licht en drink vlak voor het slapengaan niets met alcohol of cafene. Ontspanningsoefeningen helpen zoals ademhalingsoefeningen of meditatie. Loop je al langer rond met stress en kom je er zelf niet meer uit, praat erover met iemand uit je omgeving.

Week van de Werkstress
Op de website van Week van de Werkstress 2021 kan je meer informatie vinden over de verschillende initiatieven die er deze week plaatsvinden. Ook worden er ervaringsverhalen over werkplezier in de praktijk gegeven. Vandaag (maandag 15 november) is de opening van de Week van de Werkstress van 13.00 tot 13.45 uur en deze kan je live volgen! Vind je dit leuk, meld je dan aan via LinkedIn.
Deze week geven we nog meer adviezen, tips en tools om je mentale veerkracht te behouden en vergroten!

Bron: Week van de Werkstress 2021

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.