Welke van deze 8 luchtige carrire boosters tik jij deze zomer af?

Tijdens de zomerperiode gaat alles vaak nt even wat relaxter. De zonnestralen zorgen ervoor dat je je wat meer ontspannen voelt, en veel collega’s en contacten zijn op vakantie. En dan kan het zomaar zijn dat je iets eerder klaar bent met je werk dan normaal gesproken het geval is. Dat betekent: extra tijd om op een terrasje de dag af te sluiten f om je carrire een boost te geven. Want laten we wel wezen: in drukkere periodes blijft hier maar weinig tijd voor over. Met onderstaande activiteiten ben je weer een stukje dichter bij je toekomstige droombaan. Geen zorgen, we houden ze lekker luchtig. Want het blijft tenslotte zomer, toch?

1. Grijp een boek

En dan bedoelen we niet een romannetje dat zo lekker weg leest, maar een werkgerelateerd boek. Over de nieuwste marketingtrends bijvoorbeeld, of eentje met bruikbare tips voor managers. Kun je gewoon lezen in je achtertuin of op het strand. Wel zo ontspannen.

2. Maak nieuwe contacten

En dat kan op heel veel manieren. Je kunt bijvoorbeeld interessante netwerkborrels en -evenementen afstruinen. Of contacten uit jouw vakgebied uitnodigen op het terras. Vraag ieder van hen om drie interessante mensen mee te nemen. Gesprekken kunnen hele verrassende wendingen krijgen, waarbij je misschien weer nieuwe inzichten krijgt waar je jouw carrire graag heen ziet gaan.

3. Zomerse lunchtijden

In de zomer heb je vaak ook wat meer tijd om iets uitgebreider te lunchen. Maak er dan meteen een nuttige break van. Heb je bijvoorbeeld een bedrijf in je hoofd waar je heel graag voor wilt werken? Nodig dan eens iemand uit die je daar misschien een stapje dichterbij kan brengen. Wil je graag hogerop komen binnen je huidige reisbedrijf? Neem dan gerust een collega mee die je daarbij kan helpen.

4. Maak een lijst van je droombedrijven

Tenzij je tot je pensioen bij je huidige werkgever wilt blijven, is het altijd een goed idee om een lijst te maken van bedrijven waar je nog wel eens zou willen werken. Ooit, of over een paar maanden al. Ga eens op onderzoek uit, en verdiep je in functies die je interesse wekken. Volg je favoriete bedrijven op hun social media kanalen, en like geregeld hun berichten (zonder ze te stalken). Zo heb je in ieder geval een startpunt voor als je in de toekomst wilt gaan solliciteren.

5. Volg een cursus

Dat is niet alleen heel waardevol voor jezelf, een toekomstige werkgever zal dit ook als zeer positief ervaren. Want dat betekent dat je in jezelf investeert. En het mooie is: dit kun je gewoon buiten aan je tuintafel doen. Kijk bijvoorbeeld eens op Travel College: een online leerplatform vol interessante cursussen, webinars en microlearnings. Gratis te volgen voor alle medewerkers in de reisbranche.

6. Werk je social media kanalen bij

Klopt je LinkedIn profiel nog, of zijn er bijvoorbeeld cursussen die je hebt gevolgd en hier nog niet bij staan? Kijk ook eens naar je Facebook en Instagram account. Zitten er foto’s tussen die je eigenlijk liever priv houdt? Werk dan je privacy instellingen bij.

7. Cijfers in je CV

Is alles nog up-to-date in je CV? En is het geheel lekker leesbaar of een droge opsomming van je ervaringen? Over die ervaringen gesproken: zet erbij wat voor resultaten je hebt geboekt, het liefst in cijfers. Dat maakt meer indruk dan een rijtje banen. Wil je hier meer over weten? Lees dan ons artikel ‘Waarom het goed is om cijfers in je CV op te nemen’ eens door.

8. Dagdromen

Onze favoriet: dagdromen. De makkelijkste en leukste van allemaal. Dus: plof neer op het strand, je dakterras of in een hangmat. Relax. Laat je gedachten eens gaan over waar je jezelf ziet over 1, 5 en 10 jaar. Focus je hierbij niet op de (on)mogelijkheden of de stappen die je moet zetten om daar te komen. Wil je een creatievere rol, manager worden? Of zou je meer willen gaan reizen? Misschien wil je wel voor jezelf beginnen. Wat het ook is, schrijf het op in een notitieboekje, zodat je al die gedachtes niet vergeet.
 
Zo, heb je het allemaal op een rijtje en zie je de weg naar je nieuwe baan al helemaal voor je? Hopelijk kunnen de vervolgstappen wachten tot de herfst, zodat je nu nog even volop kunt genieten van de zomer!


 
Bronnen: themuse.com, careerwise.nl
 

 

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.