Werkweek medewerkers reisbedrijven stijgt in uren aantal

01 mei 2018

arbeidsmarktcijfers werkweek.PNG

Veel landen in de wereld vieren vandaag de dag van de arbeid, in Belgi noemen ze het zelfs ‘Feest van de arbeid’. Een dag waarop men de strijd viert van de arbeidersklasse voor betere arbeidsomstandigheden. De reisbranche laat in haar meest recente arbeidsmarktcijfers zien dat de werkweek van medewerkers stijgt. En uit de cijfers blijkt daarnaast dat de medewerkers heel bevlogen zijn en met veel plezier in de reisbranche werken. 

De werkweek van medewerkers stijgt
In 2017 werkt de reisprofessional een werkweek van 31,9 uur. In 2017 werkt 14% van de reisbedrijven minder dan 24 uur en 68% werkt 32 uur of meer en 14% minder dan 24 uur (Verdeling naar duur werkweek).
Dat is meer dan de gemiddelde arbeidsduur van 31 uur per week dat CBS meldt voor de Nederlandse beroepsbevolking. We zien sinds 2011 de werkweek in uren stijgen: Ontwikkeling duur werkweek


 
Hoe zit het eigenlijk met het avond, weekend en thuis werken in de reisbranche?
45% van de werkenden in de reisbranche werkt wel eens ’s avonds. Wat in een 24/7 wereld als de reisindustrie niet opmerkelijk is. Meer dan de helft van de medewerkers werkt wel eens op zaterdag en zo’n 43% op zondag. 2017 liet een percentage zien van 45% dat deels thuis werkt. Deze groep werkt gemiddeld 9 uur per week thuis. Bekijk de cijfers hier: ArbeidsmarkcijfersWerkplezier, bevlogenheid en ziekteverzuim
In de reisbranche werkt men met veel plezier. Werkgevers vinden werkplezier na klantgerichtheid de belangrijkste cultuurwaarde van het werk en 74% van de reisprofessionals noemt werkplezier ook als belangrijke waarde voor het werken in de reisbranche. De travelindustrie sluit hiermee goed aan bij de drijfveren van de relatief jonge professional n van de millennials die op het punt staan een leuke baan te zoeken.

Dat medewerkers met veel plezier in de reisbranche werken en heel bevlogen zijn, wordt ook bevestigd door een heel laag ziekteverzuimpercentage onder de 2%. Dat draagt bij aan het succes van vele bedrijven. 

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.