AI en ChatGPT toepassen in je werk? Schrijf je in voor de workshop en leer de basisprincipes! Meer informatie en inschrijven, klik hier.

Zo haal je alles uit je netwerkborrel

18 dec 2019

Vorige week gaven we je al zeven tips om de netwerkborrel te overleven. Deze week gaan we er ook voor zorgen dat je er zoveel mogelijk uithaalt. Zodat je vol nieuwe waardevolle contacten weer huiswaarts gaat.

1. Stap op het onbekende af

Hoe veilig en verleidelijk het ook is, blijf niet hangen bij die leuke kennis waar je zo mee kunt lachen. Je bent hier immers om nieuwe contacten op te doen. Dus stap op een onbekende af, maak oogcontact en stel je voor. Wees niet bang dat de ander dit gek gedrag vindt, want daar gaat het hier juist om: om netwerken.

2. Wees genteresseerd

Wie weet tref je een ontzettend saai persoon aan. Hou even vol en blijf genteresseerd overkomen door dr te vragen. Je weet namelijk maar nooit waar dit contact in de toekomst nog eens goed voor is. Ook al wil je het gesprek het liefst meteen afkappen, niet doen! Je wilt toch geen slechte eerste indruk bij diegene achterlaten?

3. Geen riedeltje opdreunen

Heb je je voorbereid en heb je geoefend wat je wilt zeggen? Heel goed, maar pas op dat je niet overkomt als een robot die een monoloog op de ander afvuurt. Dan val je al snel door de mand, en kom je niet cht over. Probeer dus ontspannen het gesprek in te gaan en ontdek welke raakvlakken jullie hebben. Als je een haakje pakt om jouw verhaal te kunnen doen, dan verloopt het veel soepeler.

4. Under control

Er komen geregeld bladen met glazen wijn langs. Heel verleidelijk om er steeds eentje af te pakken, maar houd jezelf een klein beetje in. Beter is het om niet aangeschoten te worden, want voor je er erg in hebt zeg je dingen waar je morgen spijt van hebt.

5. Een goed afscheid

Terug naar die saaie persoon. Heb je interesse getoond en wil je nu toch cht weg? Zeg dan dat je het een leuk gesprek vond en je weer verder gaat. Wissel eventueel ook kaartjes uit. Zeg niet dat je even naar het toilet gaat om vervolgens nooit meer terug te komen, want dat is gewoon heel onaardig.

6. Wie was wie ook alweer?

Je komt thuis met een handvol visitekaartjes. Lekker bezig! Maar je dag zit er nog niet op helaas, want nu heb je nog vers in je geheugen wie wie nou ook alweer was en wat ze doen. En het belangrijkste: wat jullie voor elkaar kunnen betekenen of wat je misschien hebt beloofd. Schrijf dit kort op het kaartje zodat je dit onthoudt. Denk je de visitekaartjes toch wel kwijt te raken? Geen nood, want met de tool Hello van Evernote kun je deze digitaal opslaan.

7. Warm houden

Voor je het weet vliegen de maanden voorbij en verlies je je belangrijke contact steeds verder uit het oog. Af en toe een beetje warm houden dus. Hoe? Misschien kom je een interessant event tegen dat aansluit bij zijn of haar interesses. Altijd goed om door te sturen.
 
 
Bron: how2spendit.nlsprout.nl

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.