Event:

HR Expertmeeting Maart 2018

  • Datum 29-03-2018, 13:00 - 17:30
  • Locatie Down Under, Ravensewetering 1, Nieuwegein
  • Max aantal bezoekers 50

Reiswerk organiseert twee keer per jaar een HR Expertmeeting voor HR professionals, die binnen de eigen organisatie (eind-) bevoegd zijn om besluiten te nemen over HR gerelateerde onderwerpen. Het doel van dit event is inspireren, kennis delen en netwerken!

De drie thema's voor HR Expertmeeting op 29 maart 2018 zijn:
- Veranderen door de ogen van medewerkers
- Beoordelen & Belonen
- Werving van IT personeel

Programma

13.00 uur Ontvangst  
13.45 uur Welkomstwoord Miranda Wiltenburg
14.00 uur Veranderen door de ogen van medewerkers Annemiek van der Schaft
14.45 uur Beoordelen & Belonen Tamara van Tol & Miranda Wiltenburg
15.45 uur Break!  
16.00 uur Werven van IT personeel Linda Fleuren & Martijn Doncker
16.45 uur Een rondje langs de velden Miranda Wiltenburg
17.15 uur Afsluiting  

Locatie
Down Under
Ravensewetering 1 
3439 ZZ Nieuwegein (gratis parkeren tegenover de locatie)​ 

Sprekers en Thema's

‘Wat hebben ze nu weer bedacht?’ – veranderen door de ogen van medewerkers 
Annemiek van der Schaft – NHTV Breda/Radboud Universiteit Nijmegen

Reiswerk financiert jaarlijks onderzoek in het HBO- en universitaire onderwijs. In 2017 startte Annemiek van der Schaft met haar promotieonderzoek, waar zij tijdens deze HR expertmeeting graag een toelichting op komt geven. Waarom? Haar onderzoeksresultaten kunnen heel interessant zijn voor HR professionals binnen de reisbranche. 

De studie van Annemiek richt zich op wat ingrijpende veranderingen vragen van medewerkers. Het creëert inzicht in wat medewerkers meemaken in het proces van technologische vernieuwing in werk, welke momenten er toe doen en hoe medewerkers hun eigen veran-derstrategie en reactie vormen. Deze studie draagt bij aan een uitdagend scenario voor de toekomst waarbij de wendbaarheid van organisaties én de duurzame inzetbaarheid van medewerkers binnen de branche worden versterkt. Vanuit echte interesse en begrip van hetgeen men in het hoofd en in het hart meemaakt, kun je als organisatie gaan sturen op een positieve veranderbijdrage van medewerkers in technologische vernieuwing.    
      
Times are changing - Beoordelen & Belonen
Tamara van Tol – TravelBird & Miranda Wiltenburg - Reiswerk

Over deze HR-instrumenten wordt momenteel veel gesproken en geschreven. Traditionele beoordelingsgesprekken verdwijnen en maken ruimte voor continue dialoog. De regie komt vaker bij de medewerker te liggen, in plaats van bij de manager. En feedback wordt steeds vaker door collega’s en klanten gegeven. 

Belonen en beoordelen; een interessant thema dus om bij stil te staan. In kleine groepen gaan we uiteen en kun je kennis uitwisselen in de zoektocht naar een vernieuwde beoordelings- en beloningssystematiek binnen jouw bedrijf. Als opening en food for thought geeft Tamara van Tol, HR business partner bij Travel Bird, inzicht in het beoordelingsbeleid binnen hun organisatie. 

Moeilijk vervulbare vacatures: IT!
Linda Fleuren & Martijn Doncker – Lyncwise Executive Search & Interim

Uit onderzoek van Reiswerk onder HR professionals in de branche blijkt dat IT-vacatures op dit moment nog steeds de moeilijkst vervulbare vacatures zijn. Met stip 1 op staan (.NET)developers en engineers. In de vorige HR expertmeeting bleek dat er behoefte is om verder in te zoomen op de werving & selectie van IT-ers. Waar moet je rekening mee houden in je vacatures? Hoe kun je je propositie bepalen als attractieve werkgever voor IT-ers? 

martijn-doncker.pngLinda Fleuren en Martijn Doncker komen graag hun kennis en jarenlange ervaring met ons delen op het gebied van werving & selectie van IT-professionals.
Zij zijn werkzaam bij iSense ICT Professionals, specialist in IT-arbeidsbemiddeling en detachering.De volgende Reiswerk HR Expertmeeting staat gepland op donderdag 11 oktober 2018. Zet jij hem alvast in je agenda?

Meer informatie of vragen?
Heb je vragen over de HR Expertmeeting? Wat leeft er binnen jouw organisatie? Waar loop je tegen aan? Welke cases zou je voor willen leggen aan jouw collega HR professionals binnen de branche? Neem contact op met Miranda Wiltenburg, projectmanager arbeidszaken, via miranda@reiswerk.nl.

Aanmelden

Afmelden

Waar heb jij een vraag over?