Veilig werken

Een veilige en gezonde werkomgeving is belangrijk. Daarom zijn er in de reisbranche afspraken gemaakt over veiligheid, gezondheid en welzijn van medewerkers. Zo voldoe je als werkgever en als medewerker aan voorschriften uit de Arbowetgeving.

Een gezonde en veilige werkomgeving creëren

Deze afspraken om arbeidsrisico's te voorkomen of te verminderen zijn vastgelegd in een arbocatalogus. Aan de hand van de arbocatalogus creëer je een veilige werkomgeving voor jouw medewerkers. Veel succes!
Lees de meest gestelde vragen over arbozaken

Wat zijn de risico’s in mijn reisbedrijf?

Hoe scoort jouw bedrijf op veiligheid? Door het inzetten van een Risico Inventarisatie en - Evaluatie (RI&E) kunnen de gevaren binnen jouw reisbedrijf met betrekking tot de veiligheid, de gezondheid en het welzijn van medewerkers in kaart worden gebracht. Je leest er hier meer over en je kunt direct aan de slag met het opstellen van een bedrijfseigen en actuele RI&E.
Lees de meest gestelde vragen over dit onderwerp

Inzet preventiemedewerker

Volgens de vernieuwde Arbowetgeving, die geldt per 1 juli 2017, moet jouw reisbedrijf ten minste één preventiemedewerker in dienst hebben die maatregelen (gericht op de veiligheid en gezondheid binnen het bedrijf) kan uitvoeren. Maar wat zijn precies de taken van deze preventiemedewerker?
Lees meer

Waar heb jij een vraag over?

Top vacatures

Venue Sourcing Specialist - Meetings Counselor
32 - 40 uur p/w bij Carlson Wagonlit Travel in Diemen
Medewerker Yield
32 - 40 uur p/w bij Solmar Tours in Maarheeze
Sales Medewerker Groepsreizen
32 - 40 uur p/w bij Keijman Reizen in Heteren