Verzuimpreventie / gezond werken

Door als werkgever onder meer werk te maken van de betrokkenheid, vitaliteit en de ontwikkeling van medewerkers ben je direct en indirect bezig om het verzuim van medewerkers te voorkomen. Deze elementen leveren namelijk een belangrijke bijdrage aan meer werkplezier, een hogere arbeidsproductiviteit en daardoor naar verwachting minder ziekteverzuim. 

Ook zaken als stress, financiële zorgen, of de zorg voor een zieke naaste (mantelzorg) kunnen van invloed zijn op de gezondheid en vitaliteit van jouw medewerkers. We geven je graag diverse tips hoe je met dit soort situaties kunt omgaan.

Flexibel werken en thuiswerken

Flexibel werken of thuiswerken kan bijdragen aan de efficiëntie, productiviteit en een lager ziekteverzuim van medewerkers. Je moet als werkgever wel rekening houden met enkele zaken.
Kijk hier

Mantelzorg

1 op de 8 medewerkers in de reisbranche is mantelzorger en combineert het werk met zorgtaken thuis. Van deze medewerkers voelt 40% zich overbelast en dreigt uit te vallen. Hoe ga je hier als werkgever mee om? 
Lees snel verder!

Financiële zorgen

Medewerkers met financiële zorgen of problemen vallen vaker uit. Wat kun je als werkgever doen om uitval zoveel mogelijk te voorkomen en je medewerker bij te staan?
Kijk hier

Inzet preventiemedewerker

Volgens de vernieuwde Arbowetgeving, die geldt per 1 juli 2017, moet jouw reisbedrijf ten minste één preventiemedewerker in dienst hebben die maatregelen (gericht op de veiligheid en gezondheid binnen het bedrijf) kan uitvoeren. Maar wat zijn precies de taken van deze preventiemedewerker?
Lees hier meer!

Waar heb jij een vraag over?

Top vacatures

E-Business Application Development Manager
> 40 uur p/w bij Corendon in Lijnden
Partner Accountmanager
32 - 40 uur p/w bij Thomas Cook Nederland in Hoofddorp
Online Marketeer Performance – VakantieDiscounter
32 - 40 uur p/w bij Otravo in Amsterdam