7 redenen om niet metn te stoppen met je werk

03 apr 2019

Soms heb je het misschien z gehad met je werk, dat je in je fantasie opstaat en zegt: ‘Zoek het uit, ik stop ermee!’ Maar vaak is het echt beter om die woorden even in te slikken en er nog een nachtje over te slapen. Want dan komt je verstand weer bovendrijven en is je emotie van het moment wat gezakt.

Wie weet kom je er dan achter dat het misschien toch beter is om nog even te blijven. Om een financile reden bijvoorbeeld, want je inkomsten stoppen direct. En soms is het ook lastiger een andere baan te krijgen als je op het moment van zoeken zonder werk zit. Of wie weet vind je wel nieuwe manieren om je baan weer helemaal leuk te vinden? Hoe dan ook, we geven je 7 redenen waarom je beter niet metn kunt stoppen bij je huidige werkgever.

#1 Je bent boos

Je hebt een vreselijke dag op je werk, je bent boos op je manager en werkelijk niets gaat goed. Je zou wel willen stoppen, nu meteen. Maar beslissingen die in haast worden genomen, zijn niet altijd de beste. Dus ga lekker naar huis, kalmeer en wacht ten minste 24 uur om er zeker van te zijn dat je nu cht wilt stoppen. Of zijn er misschien dingen die jij of het bedrijf zou kunnen doen om het probleem op te lossen?

#2 Je haat je baan

Het haten van je baan is een goede reden om te stoppen, maar is er wellicht een manier om je rol leuker te maken? Of zijn er andere functies bij het bedrijf die een betere match zouden kunnen zijn? Als je het bedrijf, je manager en je collega’s leuk vindt, is het misschien een optie om te blijven, maar dan in een andere positie.

#3 Je hebt een pauze nodig

Heb je bijna het hele jaar door gewerkt zonder vakantie of vrije tijd? Als je bent opgebrand door te veel hooi op je vork, dan voelt het misschien alsof je beter kunt stoppen met je werk. Maar je kunt natuurlijk ook wat tijd vrij nemen. Zelfs een korte vakantie kan helpen om alles weer even op een rijtje te zetten, en te beslissen wat de volgende stap is in je carrire.

#4 Je kunt het je financieel niet veroorloven om te stoppen

Heb je genoeg geld op de bank om een zoektocht naar een baan te financieren zonder dat er een salaris binnenkomt? Dat geeft al een hoop rust. Maar het vinden van een nieuwe baan gaat niet altijd zo snel of gemakkelijk als je zou denken. Zelfs als je een sterk cv hebt en over vaardigheden beschikt die erg in trek zijn, dan nog kan het sollicitatieproces lang duren. Veel langer dan je in eerste instantie zou denken. Je hebt dus wel een goede buffer nodig om die tijd financieel te overbruggen.

#5 Je hebt de voordelen nodig

Als je een pakket met aantrekkelijke voordelen hebt, is het belangrijk om te weten wat er met je extra beloningen gebeurt nadat je je baan hebt verlaten. Misschien krijg je elke twee jaar wel een gratis vakantie aangeboden, en ben je nt voor die tijd weg. Het is natuurlijk niet zo handig om hier uitgebreid vragen over te gaan stellen, want dan voelt je manager waarschijnlijk wel aan dat je van plan bent het bedrijf te gaan verlaten. Maar wie weet is de informatie wel online vindbaar of staat het in je contract.

#6 Overkomen als een job hopper

In de huidige banenmarkt is job hoppen niet noodzakelijk een slechte zaak. Veel bedrijven huren korte termijn medewerkers in en er zijn manieren om je cv te verbeteren om de impact te verzachten. Je zult echter nog steeds bereid moeten zijn om vragen over je eventuele switchgedrag te beantwoorden, vooral als je veelal maar korte tijd bij bedrijven hebt gezeten.
 

 #7 Je hebt nog geen plan de campagne

Stoppen zonder een plan kan best eng zijn, omdat er wat onzekerheid bij komt kijken. Je weet niet hoe lang het duurt voordat je een nieuwe baan hebt gevonden, en je ziet het bedrag op je bankrekening sneller dalen dan je verwachtte. Speel je liever op save? Kijk dan alvast rond en start met solliciteren naast je huidige baan.

Twijfel je?

Wat moet je doen als je wilt stoppen, maar het niet heleml zeker weet? De beste manier om hierachter te komen, is om een lijst te maken van de voor- en nadelen van je huidige baan, inclusief functieverantwoordelijkheden, salaris, voordelen, planning, doorgroeimogelijkheden, bedrijfscultuur en hoe je gewenste carrirepad eruit ziet. Vaak geeft dit je een beter overzicht en kun je makkelijker een beslissing nemen wat te doen. Toe aan een nieuwe baan? Dat moet goedkomen, zker met onze tips over je cv, motivatiebrief en solliciteren! En natuurlijk hebben wij de tofste vacatures uit de reisbranche al voor je verzameld: Reiswerk Vacaturebank.

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.