Kunstmatige intelligentie; een persoonlijke assistent voor iedereen

16 apr 2024

Een persoonlijke assistent voor iedereen, dat zou fijn zijn! Dan kan er veel meer gebeuren in dezelfde tijd. Wat nu als we zeggen dat het kan… Als auto’s zelf kunnen rijden en robots jouw eten kunnen brengen in een restaurant, dan is een assistent per medewerker toch zeker ook mogelijk?!

pexels-solen-feyissa-20870795.jpg

Robotisering, digitalisering en AI ontwikkelen supersnel en dat is soms spannend. AI-systemen worden steeds slimmer en kunnen meer en meer taken uitvoeren. Bekruipt je wel eens het gevoel dat AI jouw baan over zal nemen? Dat zal waarschijnlijk niet gebeuren. Volgens onderzoek zal AI zelfs meer banen creëren dan het wegneemt. Echter zullen soft skills zoals leiderschap, emotionele intelligentie, oplossingsgerichtheid en strategisch kunnen denken, belangrijk worden. Daarnaast zullen banen van de toekomst ook eisen dat je in ieder geval de basis van AI kunt toepassen in je werk. Kortom, ga je niet enigszins mee in de technologische ontwikkelingen, dan bouw je een achterstand op tegenover je collega’s of concurrenten.

Hoe pas je AI toe in je werk?

Een groot deel van de Nederlandse bedrijven gebruikt al een vorm van AI, blijkt uit CBS-cijfers. Teksten, afbeeldingen, video en muziek kan allemaal gegenereerd worden op basis van simpele opdrachten. Op een gegeven moment zul je niet eens meer aparte programma’s nodig hebben omdat bedrijven zoals Google AI in hun software zullen integreren. Je drukt dan op een knop in Word en kunstmatige intelligentie schrijft een alinea voor je, schrijft sterke koppen of verbetert je tekst. In Outlook wordt het mogelijk om lange e-mailgesprekken samen te vatten en heb je een vergadering in Teams? Dan kun je AI mee laten luisteren om notulen te maken en actiepunten op te stellen. Eigenlijk kun je AI zien als een persoonlijke assistent die jouw werk makkelijker kan maken.

Hoe je AI nu concreet toe kunt passen in je werk hangt natuurlijk sterk af van de functie die je hebt. We kunnen wel stellen dat er bijna geen functies zijn waarbij je AI niet toe kunt passen. Niemand ontkomt dus meer aan deze ontwikkelingen!

Wil je, samen met een expert, meer leren over de basisprincipes van AI en ChatGPT? Schrijf je dan snel in voor onze nieuwste workshop ‘AI toepassen in je werk’. In een kleine groep, onder leiding van de expert, gaan we aan de slag met AI. Je krijgt handige tips en tools om vanaf dat moment AI meteen in te gaan zetten in jouw baan. Schrijf je hier in.

Voor- en nadelen van AI op de werkvloer

Het is niet gek dat veel Nederlandse bedrijven al gebruik maken van AI op de werkvloer, het heeft namelijk veel (economische) voordelen. AI kan bijvoorbeeld veel processen automatiseren, waardoor tijd wordt bespaard en kosten worden verlaagd. Andere voordelen zijn:

Innovatie: AI, in combinatie met algoritmen, creëert nieuwe werkmethoden.

Efficiëntie: Door handmatige processen en taken te automatiseren, stijgt de productiviteit. Machines kunnen taken niet alleen sneller uitvoeren, maar vaak ook foutloos.

Snelle analyses: Met AI kunnen enorme hoeveelheden data razendsnel worden geanalyseerd. AI is in staat om enorme hoeveelheden informatie tegelijkertijd te verwerken. Het kan in enkele seconden meer informatie verwerken dan een mens in een heel leven. Door data te analyseren, kunnen betere beslissingen worden genomen.

De risico’s

In de detailhandel wordt AI vaak gebruikt om consumentengedrag te analyseren en daarop in te spelen. Denk aan de advertenties die je op social media ziet, die perfect aansluiten op jouw wensen en behoeften op dat moment. In HR wordt AI steeds vaker gebruikt om de payroll efficiënter te laten verlopen, maar ook om CV's te analyseren en zelfs het beoordelen van video-sollicitaties.

Helaas brengt het gebruik van AI ook risico's met zich mee. Kunstmatige intelligentie is slim, maar heeft geen emotionele intelligentie. Het kan voorkomen dat jouw programma bij het screenen van CV's geen rekening houdt met diversiteit en bijvoorbeeld vrouwen uitsluit. AI geeft alleen output op basis van de data die jij invoert en kan niet verder denken dan dat. Het kan dus vooroordelen bevatten en zelfs discriminerende resultaten opleveren. Controleer daarom altijd de resultaten voordat je de uitkomsten gebruikt.

Een ander risico is de beveiliging van de ingevoerde data. Neem bijvoorbeeld ChatGPT, deze chatbot slaat alle zoekopdrachten op om ervan te leren en te verbeteren. Als je dus persoonlijke gegevens van iemand anders invoert, kunnen deze gegevens mogelijk bij een ander persoon worden gebruikt in zijn  of haar resultaten. Bovendien kan niet alle output als waarheid worden aangenomen. Veel AI-gedreven modellen geven resultaten zonder bronvermelding. Het is daarom belangrijk om de uitkomsten altijd te verifiëren bij betrouwbare bronnen.

Wil je de basisprincipes van AI en ChatGPT leren en precies weten hoe je AI in jouw baan kunt gebruiken, rekening houdend met alle risico’s? Schrijf je dan snel in voor deze workshop!

Geschreven door:

947152_114753655399290_1101870463_n.jpg
Melissa Bruins
Marketing & Communicatie Manager
cta.png

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.