Ben jij op de hoogte van de belangrijkste personeelsmaatregelen per 2018?

woman 2773007 640.jpg

Op 1 januari 2018 zijn er een aantal nieuwe wettelijke maatregelen ingegaan op het gebied van personeel die ook voor jouw reisbedrijf van belang kunnen zijn. Wij houden jullie vanuit Reiswerk daarover graag op de hoogte! Vooral voor HR professionals en salarisadministrateurs in het zinvol om goed rekening te houden met onderstaande maatregelen.

1. Minimumloon en minimumvakantiebijslag betalen over meerwerk en overwerk
Je bent met ingang van 1 januari 2018 verplicht om het minimumloon en de minimumvakantiebijslag te betalen over meerwerk en overwerk. Wanneer er precies sprake is van overwerk lees je in artikel 11 van de cao reisbranche.

2. Premiekorting
Je krijgt geen premiekorting meer voor het in dienst nemen van een oudere, arbeidsgehandicapte, of arbeidsbeperkte werknemer, maar een loonkostenvoordeel (LKV). Meer over loonkostenvoordelen lees je op de site van de Rijksoverheid.

3. Pensioenrichtleeftijd en AOW-gerechtigde leeftijd
De pensioenrichtleeftijd is gestegen naar 68 jaar en de AOW-gerechtige leeftijd naar 66 jaar. Als je in de reisbranche werkt bouw je in de meeste gevallen pensioen op via Reiswerk Pensioenen. Wanneer jouw pensioen exact in gaat lees je hier.

4. Maximale transitievergoeding
De maximale transitievergoeding is gestegen naar € 79.000,=. Meer over het begrip transitievergoeding lees je hier.

Voor het jaar 2018 zijn er nog diverse wetsvoorstellen die behandeld moeten worden. Nieuwe aangekondigde maatregelen in het huidige regeerakkoord treden naar verwachting grotendeels per 1 januari 2020 in werking. Denk hierbij aan de verlenging van de ketenbepaling en nieuwe regels voor ZZP-ers.

Vragen over dit nieuwsbericht? Mail dan naar Andr Preijde, Manager bij Reiswerk, via info@reiswerk.nl

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.