De cao reisbranche is definitief; leden van de vakbonden hebben ingestemd

31 mei 2024

De leden van de vakbonden CNV en FNV konden tot donderdag 30 mei stemmen op het eindresultaat van de nieuwe cao reisbranche die per 1 juli 2024 in zal gaan. Het overgrote deel van de leden heeft voor gestemd wat betekent dat de cao reisbranche nu definitief is.

shutterstock_2093590105.jpg

Mohamed Gafki, vakbondsbestuurder van de FNV zegt; “ruim tweederde van de FNV-leden heeft ingestemd met het voorstel. De onderhandelingen waren goed maar best pittig. FNV is tevreden met het behaalde resultaat. Een heel grote groep werknemers gaat erop vooruit. Medewerkers die hoger in de schaal zitten, merken er minder van omdat het een nominale, en geen procentuele stijging is. Daarentegen weten we dat dit de hoogste salarisstijging is die de reisbranche te verwerken heeft gekregen.”

Ook Frank Radstake, van de ANVR is tevreden met de cao: “Er ligt een heel goed pakket. Op dit moment werken we hard aan de teksten van de nieuwe cao. Die zullen in de komende twee weken beschikbaar komen. Zowel de ANVR als Reiswerk zullen bijeenkomsten en webinars organiseren om iedereen op de hoogte te stellen van alle wijzigingen die er aan komen.”

Houd onze website in de gaten voor meer informatie over de bijeenkomsten en webinars. Of schrijf je hier in voor de nieuwsbrief om nooit meer een update te missen!

Lees hier het nieuwsbericht over de grootste veranderingen in de nieuwe cao reisbranche.

cta.png

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.