Het effect van opleiding en training op de duurzame inzetbaarheid van medewerkers

Werkgevers willen natuurlijk dat medewerkers duurzaam inzetbaar zijn. Dat betekent: dat ze gemotiveerd, energiek, flexibel en gezond zijn, en nog lang bij hen kunnen blijven werken. Maar ook dat ze over de juiste competenties en arbeidsmarktwaarde beschikken. Want dan zijn ze pas cht waardevol voor de organisatie. Misschien zelfs tot de dag dat ze met pensioen gaan.

Verhoging van kennis en flexibiliteit

Maar hoe realiseer je die duurzame inzetbaarheid? Onder andere door opleiding en training, want die zorgen ervoor dat medewerkers up-to-date blijven en misschien zelfs breder inzetbaar worden. En dat is belangrijk, want de reisbranche is onderhevig aan voortdurende veranderingen. Wel zo prettig als iedereen hier snel en flexibel op in kan spelen. En het versterkt ook nog eens de betrokkenheid en het teamgevoel.

Meer plezier, minder verzuim

Toch zorgt een opleiding niet alleen voor meer kennis en vaardigheden in de organisatie. Een ander belangrijk resultaat van blijven leren, is dat medewerkers meer motivatie, energie en plezier op de werkvloer krijgen. En dat leidt weer tot meer vitaliteit en minder verzuim. Waar veel organisaties al snel denken dat een opleiding de kans op vertrek vergroot, is de kans juist groter dat een medewerker hierdoor blijft. Ze krijgen namelijk de ruimte zich te ontwikkelen, en zien wellicht ook doorgroeimogelijkheden voor de toekomst.

Travel College: Ht online leerplatform voor alle werknemers in de reisbranche

Omdat we overtuigd zijn van het belang van blijven leren voor de duurzame inzetbaarheid van medewerkers, lanceert Reiswerk 4 oktober Travel College: een online leerplatform met uitdagende e-learning cursussen, webinars en micro learnings. Helemaal gratis te volgen voor alle medewerkers in de reisbranche. Zo zorgen we er samen voor dat medewerkers zichzelf blijven ontwikkelen, want daar plukt iedereen de vruchten van. Kijk op www.reiswerk.nl/travelcollege voor meer informatie wat het voor jou en jouw medewerkers kan betekenen.

Gratis workshop over duurzame inzetbaarheid voor OR en PVT-leden

Ben je OR of PVT-lid en wil je meer weten over duurzame inzetbaarheid binnen jouw organisatie? Ga dan naar de OR Expert op donderdag 8 november van 13:00 tot 17.00 uur in Baarn. Tijdens deze middag verrijk je je kennis en doe je inspiratie op om (pro)actief mee te denken op het gebied van duurzame inzetbaarheid binnen de onderneming waar je werkt. Ook krijg je handvatten aangereikt om een werkplan te kunnen maken. Deelname is gratis, maar er geldt wel een maximum van 15 deelnemers. Meld je dus snel aan!

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen en andere interessante informatie in de reisbranche? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief.

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.