Hybride werken blijft de norm in de reiswereld

06 jan 2022

shutterstock 1689579709 kleiner 2.jpg

Ook na de coronacrisis verwachten veel reisorganisaties dat hybride werken de norm blijft. Dit kwam naar voren tijdens de arbeidsrecht-webinar van ANVR-business partner La Gro Geelkerken op donderdag 16 december j.l. Tijdens de webinar werden leden van de ANVR geïnformeerd over de belangrijkste wijzigingen en de belangrijkste jurisprudentie van 2021 op het gebied van arbeidsrecht. Daarnaast werd er alvast vooruit gekeken naar 2022 en wat de mogelijk arbeidsrechtelijke gevolgen zijn van de invoering van vaccinatieplicht of 2G op de werkvloer.

Hybride werken kwam daarbij ook veelvuldig voorbij. "Bij het invoeren van hybride werken is het wel van belang goede afspraken te maken met de werknemers, bijvoorbeeld in een thuiswerkovereenkomst. Daarin kun je bijvoorbeeld vastleggen hoeveel dagen er thuis gewerkt mag worden per week, of een andere werklocatie dan thuis is toegestaan om thuis te werken en wanneer de medewerker tijdens de thuiswerkdagen bereikbaar is", zegt Frank Radstake. "Zorg er ook voor dat er duidelijkheid is over de werkplek thuis en of deze arbo-technisch in orde is. Er geldt een verlicht regime, maar er zijn wel degelijk verplichtingen voor de werkgever".

Meer weten over hybride werken? Afgelopen jaar hebben we een handige informatiepagina gelanceerd over hybride werken. Hierop vind je o.a. een scan, actieplan, video's, podcasts en achtergrondartikelen. 

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.