In drie stappen van sterk verhaal naar employer brand

03 jul 2019

Alles wat je naar buiten brengt, hoort je identiteit als werkgever in de reisbranche te weerspiegelen. Maar, wie ben jij als bedrijf eigenlijk? Werkzoekenden wegen alle factoren tegen elkaar af in hun zoektocht naar een nieuwe baan. Maar wat maakt nu dat zij voor jouw reisbedrijf kiezen? In dit artikel lees je waarom employer branding zo belangrijk is en hoe je na het volgen van het webinar in Travel College direct aan de slag kunt gaan met het creren van een sterk employer brand. 


D prioriteit van 2019

Vooral nu de arbeidsmarkt steeds krapper wordt is employer branding een hot topic. Uit het jaarlijkse HR-onderzoek van Berenschot en Performa blijkt dat HR-professionals ‘sterke employer branding en arbeidsmarktcommunicatie’ d prioriteit van 2019 vinden. Dit was in 2018 nog privacy en databeveiliging.

Uit hetzelfde onderzoek blijkt dat steeds meer bedrijven problemen krijgen met het werven van (talentvol) personeel. In 2015 was dit nog maar 23%, maar in 2018 is dit al toegenomen naar 71%. Dus het beste moment om te starten met employer branding is.. nu. 

Wil je hier meer over weten? Lees ons artikel van afgelopen januari: 5 redenen waarom employer branding jouw speerpunt moet zijn in 2019.
 

Webinar over Employer Branding

Online recruitment specialist RecruitNow heeft een webinar opgenomen over employer branding. Deze webinar is vanaf vandaag gratis te volgen in Travel College en een aanrader wanneer je aan de slag wilt met jouw employer brand. In dit webinar vertelt Deborah Hempenius (Content Marketeer RecruitNow) in 3 stappen hoe je van een sterk verhaal tot een sterk employer brand komt. Ze geeft antwoord op vragen als: Wat maakt dat werkzoekende voor jouw organisatie kiezen? En belangrijker nog, hoe maak je jouw beloftes aan potentile werknemers n bestaande werknemers waar?Deborah vertaalt bij RecruitNow doelstellingen naar rke arbeidsmarktcommunicatie. Zij houdt zich bezig met het bedenken van creatieve concepten, het (her)schrijven van vacatureteksten en het optimaal inrichten van recruitmentsites voor organisaties met een uitdaging in hun wervingsbehoefte. Daarnaast deelt Deborah graag haar kennis als trainer, spreker en adviseur. Na het volgen van de webinar van deze expert op employer branding gebied kan je meteen aan de slag om een ijzersterke employer value proposition te formuleren. Klik hier om het webinar te volgen.
 

Direct gratis aan de slag met Travel College

Medewerkers in de reisbranche kunnen zich gratis registreren via www.travelcollege.nl en direct starten met online leren. Ben je als reisbedrijf benieuwd naar de mogelijkheden van Travel College voor jouw medewerkers? Kijk dan op reiswerk.nl/travelcollege voor meer informatie.

Vragen?

Heb je vragen over employer branding en wil je graag meer lezen? Bekijk dan onze andere artikelen over dit onderwerp: Jouw employer brand doorvoeren: hoe doe je dat? & 6 bedrijven die snappen hoe je een employer brand neerzet. Laat je ook inspireren door een terugblik op onze HR Expertmeeting bij RecruitNow met als onderwerp: Employer Branding. 

 

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.