Dag van de Mantelzorg; een gloednieuwe handleiding

08 nov 2023

Mantelzorg; enorm gewaardeerd maar ook erg intensief. Een kwart van de medewerkers combineert werk met de zorg voor een naaste. Zelfs 30% van hen werkt meer dan 36 uur en verleend daarnaast nog eens 8 uur per week zorg. Het is belangrijk dat de werkgever de mantelzorgende medewerker zo goed mogelijk ondersteunt. 10 november is de Dag van de Mantelzorg, geef jij wat extra aandacht aan dit belangrijke onderwerp? Wij hebben de vernieuwde handleiding Mantelzorg online gezet, met tips voor mantelzorgers én hun leidinggevende!

pexels andrea piacquadio 3768131

Wat is mantelzorg?

Onder mantelzorg valt alle onbetaalde hulp aan een hulpbehoevende in de directe sociale omgeving. Denk bijvoorbeeld aan een broer die langdurig ziek is, of een goede vriendin met psychische problemen. Het begint meestal met af en toe een boodschap doen, wat zich uitbreidt naar aanwezigheid bij medische afspraken en het overnemen van administratieve rompslomp. Ook het zorgen voor een hulpbehoevende ouder, partner of een kind met een beperking valt onder mantelzorg, ook al is dit voor velen een vanzelfsprekendheid. Als er daarnaast ook nog eens sprake is van een drukke baan, dan zijn er veel ballen om in de lucht te houden.

De combinatie mantelzorg en werk

Het is dan ook niet verrassend dat intensieve mantelzorg impact kan hebben op de prestaties van een medewerker. Daarom is het ook zo belangrijk dat de werkgever op de hoogte is van de omvang van mantelzorg die de werknemer verleent. Het zorgwekkende is alleen, dat 42% van de mantelzorgers dit niet deelt met hun leidinggevende. Vooral als het gaat om dierbaren met psychische problemen, wordt dit minder vaak verteld op het werk. Het leidt ertoe dat de mantelzorger extra druk voelt, en de leidinggevende zich hier niet bewust van is. Het is van belang dat hier verandering in komt, want mantelzorg kan een behoorlijke invloed hebben op het welzijn – zowel mentaal als fysiek - en de prestaties van een medewerker.

Stappenplan voor leidinggevenden

In de vernieuwde handleiding Mantelzorg staan tal van tips voor leidinggevenden om zo goed mogelijk met mantelzorgers om te gaan. Omdat bijna de helft van de mantelzorgers dit dus niet deelt met hun collega’s, is het des te belangrijker om de signalen van overbelasting te herkennen. Denk aan frequenter verzuim, een korter lontje, vaker kortstondig vrij nemen, meer fouten maken en minder deelnemen aan borrels. Bij het opmerken van dit soort signalen bij een collega is het belangrijk om in actie te komen. In de handleiding Mantelzorg staan acht specifieke stappen om de juiste ondersteuning te bieden. Van regelmatige check-ins tot het doorverwijzen naar de juiste instanties voor extra hulp. Maar ook het goed houden van de teamdynamiek. Voor de werkgever is het namelijk een uitdaging om de mantelzorger tegemoet te komen, en tegelijkertijd te voorkomen dat dit niet ten koste gaat van naaste collega’s.

Tips en adviezen voor werkende mantelzorgers

Ook voor werknemers die mantelzorg verlenen staan er tips en adviezen in de handleiding. Onder andere hoe mantelzorg te combineren valt met een baan, en het juiste evenwicht te vinden tussen deze twee belangrijke verantwoordelijkheden. Bijvoorbeeld door prioriteiten stellen: wat moet nu en wat kan wachten? Een andere tip is om de mogelijkheden te bespreken van flexibel werken, thuis of op andere tijden. Veel mantelzorgers ervaren het zorglandschap als complex. Gelukkig zijn er in veel regio's lokale of regionale mantelzorgorganisaties die advies en ondersteuning bieden. En soms ook respijtzorg: tijdelijke vervanging van de mantelzorger, zodat deze even vrijaf kan nemen. De steunpunten informeren over de mogelijkheden en regelingen in de eigen regio, en op online platforms kunnen mantelzorgers ervaringen delen en elkaar tips geven.

E-learning en handleiding Mantelzorg

Omdat het 10 november de Dag van de Mantelzorg is, hebben we een nieuwe korte e-learning op Travel College online gezet: Mantelzorg voor Leidinggevenden. Eentje die in het teken staat van feiten en bewustwording, speciaal voor leidinggevenden en HR-medewerkers. Verdere uitgebreide informatie, zowel voor leidinggevenden als mantelzorgers zelf, vind je in de handleiding Mantelzorg. Het is voor beiden een helpende hand met tips, adviezen en handige weetjes.

 

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.