Spaww uitvoerder cao afspraak derde ww-jaar

Eind 2020 hebben de ANVR en vakbonden FNV en CNV Vakmensen een 4-tal cao's afgesproken. Naast een verlenging van de Sociaal Fonds cao t.bv. Reiswerk tot eind 2025, de modernisering van de arbeidsvoorwaarden-cao n de pensioen-cao hebben partijen ook een cao afgesproken t.b.v. de reparatie van het derde ww-jaar. Reisondernemingen worden deze weken benaderd door SPAWW en hebben hier veel vragen over.

"Het klopt dat bedrijven nu benaderd worden door SPAWW om de aansluiting te regelen. In november 2020 hebben we de leden al op de hoogte gebracht van deze afspraak via de Nieuwsbrief en een aansluitend webinar. Helaas heeft de aanvraag voor Algemeen Verbindendverklaring (AVV) wat langer geduurd dan gehoopt, zodat de publicatie van die AVV pas eind maart jl. was en de ingangsdatum van de cao pas op 1 april jl. Daarover hebben we in april bericht. SPAWW hanteert overigens zelf 1 mei als startdatum", zegt Frank Radstake van de ANVR.

"Deelname is vanwege de Algemeen Verbindendverklaring verplicht en de premie wordt weliswaar afgedragen door de werkgever, maar volledig betaald door de werknemer. Meer info is te vinden op www.spaww.nl, waar jullie ook vragen kunnen stellen over het proces van aansluiting", zegt Radstake. "Eigenlijk net als bij het sociaal fonds Reiswerk en het pensioenfonds PGB gaat ook SPAWW zelf over de uitvoering van de cao-afspraak. Daar heeft de ANVR zelf geen actieve rol in. Vanzelfsprekend horen we het wel graag als er problemen zijn. Worden bepaalde problemen door leden vaker benoemd, dan zullen we als brancheorganisatie actie ondernemen".

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.