Tips voor het solliciteren

13 mei 2020

Banner Website TipsSolliciteren Wk212020 5.jpg

Hulp nodig bij het solliciteren?
Iedereen kan wel wat hulp gebruiken bij solliciteren. Of het nu gaat om het voorbereiden van een gesprek of het updaten van je CV. Wat moet je nou wel en wat moet je nou juist niet doen. We hebben daarom wat tips op een rijtje gezet.
 
CV updaten
Zorg ervoor als je gaat solliciteren dat je CV helemaal up-to-date is. Niets is zo belangrijk als een goede CV want uiteindelijk word je daar op beoordeeld en wel of niet uitgenodigd voor een gesprek. Dus update je vaardigheden, werk de opmaak bij en controleer je gegevens. Lees hier onze tips om je CV te updaten.
 
Solliciteren
Weet je inmiddels wat je wilt en heb je de baan gevonden waar je naar op zoek bent? Dan wordt het tijd om te solliciteren, maar dat valt soms ook niet mee. Want hoe kan jij je onderscheiden van de rest van de sollicitanten. Hoe zorg jij ervoor dat je opvalt en ze jou uitnodigen voor een gesprek? Lees hier onze tips en tricks wat je vooral wel en wat je vooral niet moet doen.
 
Voorbereiden sollicitatiegesprek
Goede voorbereiding is het halve werk zeggen ze. Maar hoe maak jij nou indruk tijdens je sollicitatiegesprek? Want ook al heb je dit al tientallen keren gedaan, het blijft toch altijd spannend. Je moet namelijk in korte tijd een goede eerste indruk maken, en degene die tegenover je zit ervan zien te overtuigen dat jij d persoon bent voor de baan. Lees hier onze tips om de kans nog groter te maken dat je aangenomen wordt.
 
Stress voor je gesprek? Wat kan je daar tegen doen!
Je mag op gesprek komen dus je bent helemaal gelukkig en ook al weet je dat je jezelf goed hebt voorbereid, toch komen die zenuwen om de hoek kijken. Daarin ben je heus niet de enige, maar hoe ga je daar nou mee om? Lees hier onze tips om die stress tegen te gaan!
 
Het sollicitatiegesprek
Tijdens je sollicitatiegesprek wil je natuurlijk zo goed mogelijk overkomen. Naast steengoede antwoorden, zijn er ook wat psychologische trucjes die je uit de kast kunt halen voor extra succes. Lees hier onze psychologische trucjes. Besteed daarnaast ook zorg aan je uiterlijk. Je hoeft niet strak in pak maar het wordt gewaardeerd als je niet in je sportieve kloffie op een gesprek verschijnt. Want ook wat betreft je kleding zijn er tips wat je beter wel en beter niet aan kunt doen naar een sollicitatiegesprek. Lees hier onze tips wat je vooral niet moet doen.
 
Hopelijk ben je met al onze tips aardig op weg geholpen. Maar laat je niet gek maken: het belangrijkste is dat je wel gewoon jezelf blijft. Succes!

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.