Er staan nieuwe workshops in de agenda voor het najaar. Neem snel een kijkje en schrijf je in! Klik hier.

Sollicitatietips

Waar vind je nieuwe carrièrekansen en hoe gaat dat in zijn werk? We geven je handige tips en tools!

1. Weet wat je wilt

De huidige arbeidsmarkt is zeer gunstig voor medewerkers, veel (reis)organisaties zijn actief op zoek zijn naar nieuwe teamleden. Om gericht te zoeken naar een nieuwe baan, is het belangrijk om te weten wat je precies wilt. Wil je dezelfde baan als die je had? Of is het tijd voor iets nieuws? Identificeer je sterke punten, interesses en waarden. Wat voor soort baan past het beste bij je?

2. Update je cv en LinkedIn-profiel

Zorg ervoor dat je cv en LinkedIn-profiel up-to-date en professioneel zijn. Highlight je prestaties en relevante ervaring. Ga je aan de slag met je CV? Lees dan deze praktische tips, en download onze templates.

Kan je LinkedIn-profiel wel een professionele update gebruiken? In dit artikel leggen we precies uit hoe dat moet.

3. Zoek naar de juiste vacatures

Wij hebben een grote verzameling vacatures in de reisbranche op deze webiste. Je kunt zelfs een melding aanzetten voor relevante zoektermen! Vind je niet wat je zoekt? Dan kun je ook jobboards, vacaturesites en bedrijfswebsites Googlen om vacatures te zoeken. Denk er ook eens aan om je professionele netwerk (op bijvoorbeeld LinkedIn) te benaderen om vacatures te vinden en aanbevelingen te krijgen. Netwerken is vaak een van de meest effectieve manieren om een baan te vinden. Volg bedrijven en professionals op sociale media om op de hoogte te blijven van vacatures en trends in de branche.

4. Bereid je voor op sollicitatiegesprekken

Schrijf effectieve sollicitatiebrieven en pas je aan elke specifieke functie aan. Kun je wel wat tips gebruiken om een goede sollicitatiebrief te schrijven? Klik dan hier. Oefen veelgestelde vragen en bedenk sterke antwoorden. Onderzoek het bedrijf grondig en stel vragen tijdens het gesprek. Wil je je écht goed voorbereiden? Lees dan deze tips om een goede indruk te maken!

5. Wees geduldig en flexibel

Het kan even duren voordat je de juiste baan vindt. Wees bereid om afwijzingen te accepteren en blijf gemotiveerd. Sta open voor kansen die mogelijk buiten je directe vakgebied liggen, vooral als je jezelf wilt heroriënteren. Wees realistisch over het type baan dat je kunt vinden en de tijd die het kan kosten. Word je afgewezen? Gebruik de afwijzing dan als leermomenten en pas je aanpak aan op basis van feedback.

Handige artikelen

Kun je nog wel wat hulp gebruiken bij het solliciteren? Lees dan onderstaande artikelen eens door!

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.