Er staan nieuwe workshops in de agenda voor het najaar. Neem snel een kijkje en schrijf je in! Klik hier.

HR agenda 2018: wat zijn de prioriteiten?

13 nov 2017

prio hr.jpg

Welke prioriteiten gaan de HR agenda in de reisbranche bepalen in 2018?
In december 2017 voerde Reiswerk voor de 3e keer op rij een kort onderzoek uit onder HR professionals in de reisbranche. Welke prioriteiten gaan hun agenda bepalen in 2018? Wat staat er op hun to do lijst? Belangrijke informatie voor Reiswerk, want zo sluiten we beter aan bij jullie behoeftes en verzamelen we input voor events, workshops en ons kenniscentrum.

Welke thema’s hebben prioriteit?
Scholing & ontwikkeling blijkt het belangrijkste thema voor HR in 2018. En dat is positief! Aandacht voor de ontwikkeling van medewerkers is namelijk essentieel om bij te dragen aan voldoende toekomstbestendige medewerkers in onze branche. Werving & selectie (bij moeilijk vervulbare vacatures) en duurzame inzetbaarheid (en dan met name de thema’s vitaliteit, gezondheidsmanagement en een optimale personeelsbezetting) staan respectievelijk op plek 2 en 3. Ook employer branding, flexibel werken, onboarding, performance management en talentmanagement staan hoog op de agenda van onze HR collega’s in de reisbranche. Dit hebben jullie aangegeven als prioriteit, dus is het ook prioriteit van Reiswerk in 2018. Want, jouw werk is ons werk!

Werving & selectie van toekomstige reisbranchemedewerkers
Werving & selectie van nieuwe medewerkers, en dan voornamelijk de werving & selectie van moeilijk vervulbare vacatures, heeft dus hoge prioriteit. Maar wat zijn nu die moeilijk vervulbare vacatures?
Uit ons HR onderzoek blijkt dat het op dit moment gaat om: IT vacatures (nr 1), E-commerce vacatures (2) en diverse sales vacatures (3). Geen verrassing wellicht, maar het is dus heel belangrijk om hier branchebreed aandacht aan te besteden.

Plaats gratis (IT en e-commerce) vacatures op reiswerk.nl!
Tijdens de eerste Reiswerk HR expertmeeting van dit jaar zetten we de werving & selectie van IT-professionals dan ook direct op de agenda. Werkgevers vragen we actief om IT en e-commerce vacatures op reiswerk.nl te plaatsen, zodat toekomstig talent ziet hoe divers en uitdagend de reisbranche is! Klik hier om gratis vacatures te plaatsen op reiswerk.nl.

De meest uitgezette vacatures blijken nog steeds sales vacatures te zijn. Uit recent arbeidsmarktonderzoek van Reiswerk blijkt ook dat maar liefst 58% van alle reisbranche medewerkers werkzaam is in een sales functie.

Werken met het functiehuis voor de reisbranche
We vroegen HR professionals ook in hoeverre zij werken met het functiehuis, zoals opgenomen in de cao reisbranche. Uit onderzoek blijkt dat de meerderheid van alle reisbedrijven hiermee werkt, maar dat er ook nog bedrijven zijn die hiermee willen starten. Daarom organiseert Reiswerk ook dit jaar weer workshops over werken met het functiehuis, waar je in de gelegenheid bent om praktijkcases voor te leggen en al jouw vragen te stellen. 
Klik hier voor meer informatie over werken met het functiehuis voor de reisbranche.

Hoe brengt Reiswerk de belangrijkste HR thema’s het beste onder de aandacht jullie?
De grote voorkeur van HR professionals blijkt uit te gaan naar informatiedeling via:
1. Workshops/bijeenkomsten
2. Via e-mail
3. Via de nieuwsbrief van Reiswerk
4. Via LinkedIn
Waardevolle informatie voor Reiswerk, waar we zeker rekening mee houden.
Via de eventkalender van Reiswerk kun je je direct inschrijven voor onze workshops/bijeenkomsten en via deze link ontvang je vanaf nu heel eenvoudig de Reiswerk nieuwsbrief. En volg je ons al op LinkedIN? Zeker even doen! https://www.linkedin.com/ (@Reiswerk).

Heb je deelgenomen aan ons HR onderzoek? Nogmaals bedankt! Wij kunnen met een volle rugtas met waardevolle informatie aan de slag!

cta

Niet gevonden wat je zocht?

We helpen je graag verder

Neem contact met ons op en we zorgen voor een passend antwoord op jouw vraag.